Musaca cu vinete coapte si piept de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 21 Aug 2014 | 13940 vizualizari

 

Cum ziceam, incerc sa descopar vinetele si combinatiile in care le-as putea folosi si care mi-ar fi pe plac. Aceasta este una dintre ele!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete subtiri
  • 700 gr carne tocata de pui
  • 150-200 gr cascaval Delaco
  • 5-6 buc de ceapa uscata
  • un ardei gras rosu (mare)
  • 100 ml suc de rosii
  • 10-15 rosii mici mici (de curte)
  • 2-3 linguri cu ulei
  • sare si oregano dupa gust
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu vinete coapte si piept de pui:

Tocam ceapa si ardeiul gras, le asezam intr-un vas impreuna cu uleiul si le calim la foc potrivit pana cepa devine translucida.

Adaugam carnea tocata de pui si amestecam pana la incorporarea completa.

Condimentam cu sare si oregano, coloram cu suc de rosii si fierbem totul pana ce sosul format scade suficient. Adaugam apoi cateva frunzulite tocate de busuioc proaspat.

Intre timp, feliem vinetele, le saram putin si le coacem pe ambele parti  (pe tava de aragaz sau pe grill).

Ungem un vas de yena cu putin ulei, asezam o parte din feliile de vinete, iar peste acestea presaram cascavalul ras.

Adaugam carnea de pui, presaram inca putin cascaval si asezam restul feliilor de vinete impreuna cu rosiile (peste care vom adauga cascavalul ramas).

Dam vasul la cuptor atat cat este necesar.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Alegeti vinetele subtiri, mici, cele mari au prea multe seminte.

2

Am optat pentru coacerea vinetelor, nu pentru prajirea acestora, pentru ca astfel ar fi absorbit prea mult ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu vinete coapte si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:52

AlexTeacher 1

02.03.2015, 22:59

Bravo Dya ! M-am regasit in reteta ta. Imi place felul in care ai echilibrat ingredientele si-mi place ca ai depus si efort in prezentarea produsului final. Felicitari ! Sa te bucuri de premiul tau si poate cine stie, in viitorul apropiat gatim ceva impreuna. Pana atunci, nu uita de http://www.crockpot-romania.ro.

Dya Daniela Andrei 1

03.03.2015, 06:02

Multumesc foarte foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon Bleu