DinDragostePentruGatit

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.04.2012

RETETE142
PRIETENI143
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorbă de raţă cu suc de roşii

In Ciorbe la 10 Feb 2013

Se porţionează raţa, se spală bine bucăţile de carne şi se pun la fiert în apă cu sare. Bucăţile mai grase se taie mărunt şi se pun de-o parte.  (Se vor folosi pentru varză calită ).  Se spumează iar după ce s-a pătruns puţin carnea, se scot bucăţile...

Ciorbă de peşte din caras, plătică şi păstrăv în stil pescăresc

In Ciorbe la 1 Feb 2013

  Se curăţă peştii de solzi.  Eu i-am curăţat în chiuvetă, într-o pungă astfel solzii rămân într-un loc; dacă solzii se curăţă mai greu şi se împrăştie peste tot, peştele se poate curăţa direct într-un lighean mare sub...

Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)

In Ciorbe la 28 Ian 2013

Se pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare.  Se adună spuma iar după ce s-au pătruns puţin picioarele de porc, se adaugă legumele: ceapa, morcovii, ţelina. ...

Ciorbă de fasole cu afumătură & Salată de ceapă roșie

In Ciorbe la 22 Ian 2013

  Se pune fasolea la hidratat peste noapte. A 2-a zi se spală și se pune la fiert cu puțină sare, se schimbă apa de 2-3 ori, se strecoară.  Într-o cratiță se pune la călit kaizerul tăiat felii subțiri, se adaugă ceapa, rădăcinoasele, cartoful tăiat cubulețe...

Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână

In Supe la 20 Ian 2013

  Se porționează puiul și se pune la fiert în apă cu puțină sare.  Se curăță și se spală legumele.  Ceapa se toacă mărunt, rădăcinoasele cubulețe mici, ardeii la fel.  După ce s-a adunat spuma rezultată în urma fierberii cărnii, se...

Ciorbă de perişoare de pui

In Ciorbe la 22 Apr 2012

Oasele se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se scot şi se strecoară supa. De obicei, eu scot şi cărniţa care mai rămâne pe cobii şi o pun în ciorbă în momentul în care pun perişoarele. Legumele se spală, se curaţă, se taie (ceapa, ardeii,...

Supă de pui (de casă) cu găluşte

In Supe la 21 Apr 2012

Carnea se porţionează, se spală şi se pune la fiert. Se spumează după care se adaugă legumele.       Găluştele Se bat ouăle ca pentru omletă, se condimentează (delikat, piper) se adaugă un strop de ulei după care grişul (în ploaie - câte o...

Ciorbă de linte şi fasole roşie - de post

In Ciorbe la 10 Apr 2012

Se fierbe lintea, nu în totalitate. Se pune la fiert fasolea. Se schimbă apa de 2 ori. Legumele se curăță, se spală, se toacă. Cartoful îl toc mărunt, cam de mărimea bobului de fasole.  Se pun toate legumele la fiert iar spre sfârșit se adaugă sucul de...

Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)

In Ciorbe la 10 Apr 2012

Se curăţă, se spală, se toacă legumele (ceapa, cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina). Se pun la fiert în apă, sare și ulei de floarea soarelui. Cum am spus şi mai sus, varza este cheia acestei ciorbe. Se toacă mărunt, se stropește cu zeamă de lămâie și...

Ciorbă de roşii cu tăiţei - de post

In Ciorbe la 10 Apr 2012

Se spală, se curăţă, se toacă legumele. Se pun la fiert (ceapa, cartofii, morcovii, ţelina, păstârnacul, ardeii). După ce au fiert, se adaugă sucul de roşii, zeama de lămâie apoi tăiţeii. Se presară pătrunjel...şi gata!!! Poftă bună!

Ciorbă ţărănească de fasole

In Ciorbe la 10 Apr 2012

Fasolea se alege, se ţine în apă peste noapte, se fierbe în două ape. Se spală, se curaţă, se toacă destul de măricel legumele, doar nu degeaba am numit-o ciorbă ţărănească :)), doar cartoful îl tai mai mărunt; de data asta păstârnacul e dat la...

Ciorbă de pește - somon și macrou

In Ciorbe la 9 Apr 2012

Se pune apa la fiert, circa 2,5 L. Se adaugă ceapa tocată mărunt, un cartof tocat mărunt iar restul cartofilor se lasă întregi, ardeiul. Se adaugă sare.   Oasele de pește se clătesc cu apă rece.  Capul de somon se taie în două, se scot branhiile;...

Ciorbă de peşte (capete + cozi de somn şi somon, păstrăv)

In Ciorbe la 2 Apr 2012

Pentru început se pregăteşte peştele. Se curaţă de solzi (după caz), se taie de-a lungul "burţii", se curăţă în interior de toate cele (organele se pot păstra pentru ciorbă), se scot branhiile şi se spală bucăţile de peşte sub un jet de apă rece. De data asta eu...

Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei)

In Ciorbe la 2 Apr 2012

Fasolea se alege, se spală, se pune ”la umflat” timp de câteva ore (sau peste noapte). Restul legumelor se spală, se toacă. De regulă, pregătesc fasolea în oală cu presiune. - se pun în cratiță legumele (ceapa, ardeii, morcovii, țelina, cartofii);...

Supă cremă de spanac și dovlecei cu semințe de in

In Supe la 2 Apr 2012

Se pune cratița cu apă (în jur de 2 L) pe foc. Se adaugă puțin ulei de floarea soarelui și legumele (tăiate destul de măricel) ceapa, cartofii, morcovii, țelina. După ce au fiert, se adaugă spanacul iar după câteva minute (4-5 min), se ia cratița de pe foc și se mixează...

Afisate 1 - 15 din 15 retete    

Postari recente

publicat la 10.03.2015

Plăcintă de dovleac

publicat la 06.03.2015

Gogoşi umplute, de post

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]