Una dintre puținele supe pe care le prefer sub formă de cremă este cea de spanac. Ce-mi place la supa de față este gustul cremos de spanac, dovleceii „al dente” și aroma semințelor de in.
Se pune cratița cu apă (în jur de 2 L) pe foc. Se adaugă puțin ulei de floarea soarelui și legumele (tăiate destul de măricel) ceapa, cartofii, morcovii, țelina. După ce au fiert, se adaugă spanacul iar după câteva minute (4-5 min), se ia cratița de pe foc și se mixează supa cu ajutorul unui blender, se pune înapoi pe foc. Se adaugă dovleceii tocați cubulețe și zeama de lămâie, se fierbe supa cam 10-12 minute. Mie îmi place ca dovleceii sa rămână puțin „al dente”. Se condimentează cu sare, piper după gust. Eu mai adaug și puțin ardei iute tocat rondele.
Ca decor folosesc semințe pe in (1 lgț), le adaug în bol în momentul servirii și puțin ulei de măsline.
Opțional se poate adăuga smântână, crutoane simple sau crutoane unse cu usturoi.
Simplu și ușor, așa că....
Poftă bună!
PS. În realitate, verdele supei nu-i aşa de închis, e mai atrăgător...aparatul meu foto nu-i foarte performant şi nici lumina de afară nu m-a ajutat, întrucât e o zi ploioasă.