Prajitura Amandina

de pana_luminita in Prajituri, 20 Oct 2012 | 49470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • CREMA:
  • 250 gr unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 2 oua
  • 50 ml lichior de cafea
  • SIROP:
  • 75 gr zahar
  • 400 ml apa
  • coaja de lamaie
  • GLAZURA:
  • 100 ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Mod de preparare blat :

Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 linguri de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compozitii, apoi incorporam  faina si praful de copt .Se coace in tava unsa cu margarina(dimensiuni tava 25*35)

Mod de preparare crema:

Intr-o cratita adaugam cele 2 oua , lichiorul, 3 linguri de zahar ,amidonul si pudra de cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena .  Lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam untul care a fost frecat cu 3 linguri de zahar.

Mod de preparare sirop:

Caramelizez zaharul peste care adaug apa si coaja de lamaie si las la foc mic pana ce zaharul s-a topit in totalitate

Mod de preparare glazura:

Se rupe ciocolata intr-o cratita , se adauga frisca lichida si se topeste pe foc la bain marie



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Alina26 1

02.04.2013, 19:06


superbaa-.......arata super!!!!!!

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:22

delicioasa

simonay 1

07.11.2013, 00:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandine