Prajitura Amandina

de pana_luminita in Prajituri, 20 Oct 2012 | 48834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • CREMA:
  • 250 gr unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 2 oua
  • 50 ml lichior de cafea
  • SIROP:
  • 75 gr zahar
  • 400 ml apa
  • coaja de lamaie
  • GLAZURA:
  • 100 ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Mod de preparare blat :

Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 linguri de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compozitii, apoi incorporam  faina si praful de copt .Se coace in tava unsa cu margarina(dimensiuni tava 25*35)

Mod de preparare crema:

Intr-o cratita adaugam cele 2 oua , lichiorul, 3 linguri de zahar ,amidonul si pudra de cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena .  Lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam untul care a fost frecat cu 3 linguri de zahar.

Mod de preparare sirop:

Caramelizez zaharul peste care adaug apa si coaja de lamaie si las la foc mic pana ce zaharul s-a topit in totalitate

Mod de preparare glazura:

Se rupe ciocolata intr-o cratita , se adauga frisca lichida si se topeste pe foc la bain marie



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Alina26 1

02.04.2013, 19:06


superbaa-.......arata super!!!!!!

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:22

delicioasa

simonay 1

07.11.2013, 00:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini Amandine