Mi-era dor de o ciorbă de raţă, nu mai făcusem demult... de această dată o vroiam roşie şi dreasă cu smântână şi ou întreg, să iasă zdrenţişoarele specifice...
Se porţionează raţa, se spală bine bucăţile de carne şi se pun la fiert în apă cu sare.
Bucăţile mai grase se taie mărunt şi se pun de-o parte.
(Se vor folosi pentru varză calită).
Se spumează iar după ce s-a pătruns puţin carnea, se scot bucăţile pentru al doilea fel - pieptul, pulpele inferioare şi superioare.
După ce s-a spumat şi s-au scos bucăţile de carne pentru felul doi, se pun la fiert ceapa şi rădăcinoasele.
Carfofii se taie cuburi
Ardeii se toacă mărunt.
Carnea când este aproape fiartă, se adaugă cartofii iar după ce aceştia s-au fiert, se adaugă ardeii şi sucul de roşii.
La final se drege ciorba cu oul întreg şi smântâna (eu am folosit blender-ul pentru a amesteca bine oul, smântâna şi 2-3 polonice de ciorbă).
Verdeaţa îmi place să o presar direct în farfurie, nu obişnuiesc să o adaug în toată ciorba; mi se pare că se modifică culoarea ciorbei, vitaminele se pierd... îmi place să îi simt gustul proaspăt direct în farfurie, plus că are şi un rol estetic. :)
Poftă bună!