Corinuta

5

Bucataras
senzational

undeva langa Erfurt

Bucataras din 01.02.2010

RETETE571
PRIETENI325
Retete

Salata iceberg cu pui si pere

In Salate la 9 Iul 2010

Se spala carnea si se usuca pe un servet de bucatarie. Se prajeste in 3 linguri de ulei cca 16 minute, intorcand-o pe ambele parti pana cand capata o culoare maronie. Se scoate pe un servet de hartie, apoi se sareaza si se pipereaza. Pentru dressing se amesteca sucul de lamaie,...

Tarta cu dovlecei si rosii

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2010

Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat fara sa le framantati. Aluatul care s-a format se lasa 30 de minute la rece. Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Se spala si se taie rondele dovleceii cu coaja, se presara sare si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se curata, se...

Salata cu sunculita, mere si cascaval

In Salate la 7 Iul 2010

Salata se spala bine, se lasa sa se scurga de apa, apoi se taie sau se rupe in bucati. Sunca si cascavalul se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Se spala merele, eventual se curata, se taie in patru si se indeparteaza samburii, apoi se taie felii. Se stropesc cu...

Supa-crema de broccoli cu cascaval

In Supe la 7 Iul 2010

Se desface broccoli-ul in buchete si se spala, daca este cazul se cojeste tulpina apoi si taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se calesc in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga cartofii si broccoli-ul si se calesc...

Dulceata de piersici

In Dulceata / Gem la 6 Iul 2010

Apa cu zaharul si zeama de lamaie se pun la fiert. Piersicile se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-un castron cu apa sa nu-si schimbe culoarea. Dupa ce sunt toate taiate se pun la fiert in siropul format si se fierbe la foc mic pana cand dulceata se leaga. Se lasa...

Chiftelute de dovlecei cu branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2010

Dovleceii se spala, se curata de coaja si de samburi si se dau pe razatoarea mare. Se sareaza si se pun la scurs intr-o strecuratoare cam jumatate de ora. Usturoiul se curata si se piseaza. Branza telemea se da pe razatoarea mica. Dovleacul se mai strange in maini scurgandu-se de zeama...

Milkshake de caise

In Bauturi la 4 Iul 2010

Caisele se spala bine, se pun intr-o cratita, se acopera cu apa si se dau in clocot, apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se curata de coaja si de samburi se pun in blender impreuna cu laptele, gheata si zaharul si se mixeaza 2-3 minute. Se serveste rece.  

Bruschete cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Ciupercile se spala si se usuca bine, se taie felii, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in tigaie la prajit in 3 linguri de ulei timp de 4-5 minute. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga busuiocul. Feliile de paine se prajesc fie in prajitorul de paine, fie in tigaie-gratar pe...

Dobos tort

In Torturi la 4 Iul 2010

Se pun ouale intr-un bol si se bat spuma cu mixerul impreuna cu zaharul si sarea, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema spumoasa de consistenta unei smantani. Separat intr-un bol, se pun ciocolata, cafeaua si putin unt la baie de aburi amestecandu-se incontinuu sa nu se faca...

Pulpe de pui cu smantana si cus-cus

In Pui la 3 Iul 2010

Pulpele de pui se spala si se usuca. Intr-o tigaie se pun 4 linguri ulei de masline la incins, se prajesc pulpele cate 3-4 min pe fiecare parte, apoi se adauga 300 ml supa, sare si piper si se lasa sa fiarba aprox 40min, intorcandu-le din cand in cand. Intr-o craticioara se pune uleiul ramas...

Risotto cu ciuperci si mazare

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2010

Supa de pui se pune la incalzit intr-o cratita pe aragaz. Ceapa si usturoiul se curata,se spala impreuna cu telina si se taie marunt. Se pun la calit intr-o cratita impreuna cu 4 linguri de ulei invartind mereu aprox 5 min, dupa care se adauga orezul si se mai lasa cinci minute. Se pune vinul...

Supa de fasole verde

In Supe la 3 Iul 2010

Fasolea se curata de codite, se taie bucati, se spala si se pune sa fiarba in apa cu sare intr-o cratita. Dupa ce incepe sa dea in clocot se ia de pe foc si se strecoara. Intr-o oala se pun la fiert 3 litri de apa. Intre timp se curata si se toaca ceapa, morcovul, cartoful si rosia(eu am pus...

Papricas de porc cu cartofi noi

In Porc la 28 Iun 2010

Carnea se spala, se sterge si se taie in bucati mici. Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins apoi se adauga carnea si se caleste amestecand din cand in cand. Se adauga o lingurita de cimbru si apa calduta cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.  Intre timp se curata si se...

Strudel cu branza

In Prajituri la 26 Iun 2010

Se bat ouale cu 100 g de zahar si zaharul vanilat pana se topeste, apoi se adauga branza si se amesteca bine. Se ung pe rand cu ulei sase foi, se pune jumatate din branza pe lungime, apoi se inchide bine  pe toate laturile si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se face la fel cu...

Snitele de pui cu cartofi noi

In Pui la 26 Iun 2010

Pieptul de pui se spala, se sterge si se feliaza. Se bate fiecare felie si se condimenteaza cu sare si piper. Ouale se bat cu un praf de sare. Se pregatesc pe doua farfurii faina si pesmetul. Se pune uleiul la incins. Feliile de carne se trec pe rand prin faina, ou si pesmet si se prajesc...

Ciorba de legume cu costita afumata

In Ciorbe la 26 Iun 2010

Costita se taie bucati si se pune intr-o craticioara sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot se arunca apa si se pune intr-o oala impreuna cu 3 litri de apa la fiert. Se lasa sa fiarba 15 min. Ceapa, morcovii si pastarnacul se curata, se spala, se taie cubulete si se adauga la ciorba. Dupa inca 10...

Paste cu legume si muschi file

In Paste la 23 Iun 2010

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se taie muschiul cubulete si se prajeste 3-4 minute. Se adauga usturoiul curatat si tocat marunt. Dupa inca 2-3 min. se adauga legumele congelate si se amesteca din cand in cand pana se dezgheata....

Cornulete cu nuca

In Prajituri la 23 Iun 2010

Se freaca untura cu faina. Drojdia se freaca cu laptele putin incalzit. Ouale se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se framanta toate cu un praf de sare si se lasa la dospit 30 min. Se intinde o foaie subtire de aluat si se taie triunghiuri. In mijlocul fiecaruia se pune o lingurira din nuca...

Friptura de porc

In Porc la 20 Iun 2010

Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins. Usturoiul se curata si se taie fasii cu care se impaneaza cotletele, apoi se prajesc in ulei cam 3-4 min. pe fiecare parte. Se adauga foile de dafin si apa, cat sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 50 minute, apoi se adauga vinul, sare...

Supa de varza

In Supe/Ciorbe la 20 Iun 2010

Se curata morcovul si se da prin razatoarea mare, se pune la calit in ulei. Usturoiul se curata si se taie cubulete, apoi se caleste impreuna cu morcovul aprox. 2 minute. Se adauga 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot.  Intre timp se taie varza (eu o tai cubulete), apoi se adauga la...

Cirighele (Minciunele)

In Prajituri la 14 Iun 2010

Se bat bine ouale cu zaharul pana se topeste, apoi se incorporeaza treptat margarina, untura, sarea, bicarbonatul, coaja de lamaie si laptele. La sfarsit se adauga faina, cat sa fie un aluat usor de framantat. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie cu pintenul sau cu cutitul...

Supa de dovleac

In Supe/Ciorbe la 14 Iun 2010

Dovleacul se curata de coaja si de samburi si se da prin razatoarea mare. Se pun la fiert 3l de apa. Cand fierbe se adauga dovleacul. Intr-o craticioara se pune uleiul amestecat cu faina, se caleste la foc potrivit 2-3 minute amestecand mereu, dupa care se pune boiaua si se stinge cu o cana de...

Prajitura cu mac

In Prajituri la 6 Mar 2010

Ingredientele ptr foi se amesteca pe rand si se framanta pana se formeaza o coca potrivita care se imparte in doua.Se intind doua foi. Pentru umplutura: se bate oul cu margarina si zaharul. Se adauga pe rand laptele, macul, faina, praful de copt si coaja de lamaie. Intr-o tava tapetata se...

Salata de conopida

In Salate la 6 Mar 2010

Se fierbe conopida in apa cu sare timp de 10 min. apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca. Intre timp se face o maioneza din galbenusul de ou, mustar si ulei. Se curata usturoiul si se piseaza. Conopida se zdrobeste cu furculita si se mai stoarce de apa, apoi se amesteca cu maioneza,...

Supa de cartofi cu carnaciori

In Supe/Ciorbe la 6 Mar 2010

Carnatii se taie felii de jumatate de cm, ceapa,morcovul si ardeiul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune totul la fiert in 3 l de apa ptr 20 de minute. Intre timp se curata, se spala cartofii si se taie cuburi. Se adauga la supa si lasa sa mai fiarba 5 min. Apoi se adauga smantana...

Pizza cu aluat din branza

In Pizza la 5 Mar 2010

Se framanta un aluat din margarina, branza maruntita si faina, la care se dauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.Se intinde aluatul si se pune intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor pana se rumeneste. Intre timp se pregateste umplutura: se bat...

Foi de napolitana cu crema de nuca

In Prajituri la 4 Mar 2010

Ouale se bat cu o jumatate de cana de zahar. Intr-o cratita se caramelizeaza o cana de zahar. Se adauga pe rand nuca macinata, untul, ouale, invartind mereu. Dupa ce s-a fiert crema 3-4 min, umplem foile de napolitana si le lasam acopertite cca 12 ore sa se inmoaie.

Placinta cu branza si spanac

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2010

Ceapa se curata, se toaca marunt si se prajeste in putin ulei, apoi se adauga spanacul si se mai lasa pe foc mic 5-10 min invartind din cand in cand pana scade apa. Se ia de pe foc si dupa ce s-a racit putin se adauga branza telemea maruntita. Ouale se bat impreuna cu smantana, o...

Prajitura Ochelari

In Prajituri la 10 Feb 2010

Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, dupa care se adauga laptele caldut. Se face un aluat amestecand faina cu margarina, drojdia, sarea, galbenusurile de ou si smantana si se lasa sa dospeasca o jumatate de ora, acoperit. Intre timp se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, dupa...

Mai buna nu se poate

In Prajituri la 5 Feb 2010

Prepararea blatului: Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20 min., dupa care se adauga laptele, faina si amoniacul. Se coace intr-o tava tapetata la foc potrivit 30 min. Crema: Se pune laptele sa fiarba. Intre timp se amestea intr-un castron nuca impreuna cu cacaua si faina,...

Afisate 541 - 570 din 571 retete    

Postari recente

publicat la 02.09.2018

Bulion de casă

publicat la 08.07.2018

Dulceata de coacaze rosii/negre

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]