Supa de dovleac

de Corinuta in Supe/Ciorbe, 14 Iun 2010 | 3945 vizualizari

 

E foarte buna in zilele de vara servita rece sau calda.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac mare
  • 1 legatura de marar
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura de otet
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si de samburi si se da prin razatoarea mare. Se pun la fiert 3l de apa. Cand fierbe se adauga dovleacul.

Intr-o craticioara se pune uleiul amestecat cu faina, se caleste la foc potrivit 2-3 minute amestecand mereu, dupa care se pune boiaua si se stinge cu o cana de apa rece. Se adauga la supa si se lasa sa dea in clocot.

Smantana se amesteca cu un polonic de supa si se adauga in supa. Se lasa sa mai fiarba 3-4 minute, dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Otetul si  mararul tocat marunt se pun dupa ce se ia supa de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa Crema de Dovleac (Reteta Video)