Risotto cu ciuperci si mazare

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2010 | 5146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g orez
  • 450 g ciuperci
  • 150 g mazare verde
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 tija de telina
  • 100 ml vin alb
  • 8 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri otet balsamic
  • 1 l supa de pui
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si mazare:

Supa de pui se pune la incalzit intr-o cratita pe aragaz.

Ceapa si usturoiul se curata,se spala impreuna cu telina si se taie marunt. Se pun la calit intr-o cratita impreuna cu 4 linguri de ulei invartind mereu aprox 5 min, dupa care se adauga orezul si se mai lasa cinci minute. Se pune vinul peste orez si se lasa sa scada, apoi se pune un polonic de supa si se lasa sa absoarba orezul invartind mereu, apoi alt polonic, si tot asa pana se termina supa. Odata cu ultimul polonic se pune si mazarea si se condimenteaza cu sare si piper.

Ciupercile se spala bine, se usuca si se taie felii. Se pun la prajit intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei si se stropesc cu otet balsamic (sau zeama de lamaie). Se adauga un praf de sare si putin piper si se lasa pana scade sosul invartind din cand in cand.

Se servesc ca atare sau se taie marunt si se amesteca cu orezul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)