M-am inspirat din reteta postata de vero_closca: penne cu legume mexicane si mezeluri ,pe care am modificat-o putin. Imi place mult ptr ca este o reteta foarte rapida si gustoasa.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se taie muschiul cubulete si se prajeste 3-4 minute. Se adauga usturoiul curatat si tocat marunt. Dupa inca 2-3 min. se adauga legumele congelate si se amesteca din cand in cand pana se dezgheata. Bulionul se amesteca cu 4 linguri de apa si se toarna peste legume. Se mai lasa sa fiarba cinci minute pana se ingroasa sosul, se condimenteaza cu sare si piper si se presara busuiocul tocat marunt.
Se amesteca cu pastele, deasupra se poate presara parmezan ras.
1
Cum nu prea se gaseste busuioc proaspat de cumparat, am pus in ghiveci in primavara si acum am "tufa" mea :) de unde ma servesc de cate ori am nevoie.