Mai buna nu se poate

de Corinuta in Prajituri, 5 Feb 2010 | 25267 vizualizari

 

O prajitura foarte dulce (700 g zahar)... cu crema pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat :
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 10 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Ptr. crema:
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 200 g lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • Peste crema:
  • 5 albusuri
  • 300 g zahar
  • ciocolata ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mai buna nu se poate:

Prepararea blatului:

Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20 min., dupa care se adauga laptele, faina si amoniacul. Se coace intr-o tava tapetata la foc potrivit 30 min.

Crema:

Se pune laptele sa fiarba. Intre timp se amestea intr-un castron nuca impreuna cu cacaua si faina, se adauga laptele treptat si se mai da putin la fiert. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat cu zahar si se intinde peste blat.

Cele 5 albusuri se bat spuma cu zaharul pe aburi si se intind peste crema.

Deasupra se razuie putina ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mai buna nu se poate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de cacao, nuca, stafide si mac