Chec cu ciuperci in foietaj

de adriana_bobu in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2010 | 20609 vizualizari

 

Este o reteta relativ simpla si in final rezultatul e..... crocant.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 700 g ciuperci
  • 200 g smantana
  • 2 cepe 
  • 3 oua
  • o legatura patrunjel verde
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciuperci in foietaj:

Se toaca marunt ceapa si se trage in putin ulei. Ciupercile (mai putin 5 din ele) se spala si se toaca marunt adaugandu-se peste ceapa aflata pe foc . Dupa ce au fiert (cca 20 min)se adauga smantana, faina si 2 oua batute iar in final verdeata.Cele 5 ciuperci lasate deoparte se vor opari intr-o tigaie separat.  

Intr-o tava de chec unsa cu ulei, se astern foile (unse una cate una cu ulei) in asa fel incat marginile sa ramana in exteriorul tavii. Se pune compozitia pregatita cu ciuperci , avand grija sa pozitionam pe mijloc cele 5 ciuperci in picioare si se acopera cu marginile foilor. Se unge cu ou batut .Va rezulta un chec, care se coace la foc mic cca o ora. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciuperci in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu ciuperci