Corinuta

5

Bucataras
senzational

undeva langa Erfurt

Bucataras din 01.02.2010

RETETE571
PRIETENI325
Retete

Sos de ketchup cu smantana si usturoi

In Sosuri la 28 Iul 2010

Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza sau se toaca marunt.  Se amesteca ketchupul cu smantana, apoi se adauga patrunjelul si usturoiul. Se condimenteaza cu sare si piper.

Ghiveci de legume cu orez

In Mancaruri de post la 28 Iul 2010

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se curata ceapa, se taie feliute si se pune la calit 3-4 minute invartind din cand in cand. Ardeiul se spala, se curata, se taie felii si se adauga peste ceapa, se caleste inca 3-4 minute. Se curata vanata si dovlecelul si se taie cuburi.Se adauga in...

Tort de spaghete la tigaie

In Spaghete la 27 Iul 2010

Se spala se se taie cubulete rosiile. Se amesteca cu spaghetele intr-un bol. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt. Cascavalul se rade fin.Se adauga patrunjelul si cascavalul peste spaghetele cu rosii. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se bat bine ouale intr-un castron si...

Spaghetti aglio,oglio&peperoncino

In Mancaruri de post la 26 Iul 2010

Se fierb pastele al dente intr-o cantitate suficienta de apa cu sare (1 litru de apa si o lingura rasa de sare la fiecare 100 g de paste), apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Intre timp se curata usturoiul si se taie felioare. Ardeiul se curata de seminte si de vinisoare si se taie...

Desert tort de biscuiti,ciocolata si frisca

In Torturi la 25 Iul 2010

Se face o budinca din 500 ml lapte, zaharul si praful de budinca. Se ia de pe foc cand e gata si se amesteca cu ciocolata menaj si untul amestecand in continuu.  Intr-o tava de intinde o folie alimentara. Se incalzeste putin laptele ramas si se inmoaie pe rand biscuitii in el, cam 6-7...

Salata de tortellini si sos de iaurt

In Salate la 25 Iul 2010

Se fierb pastele tortellini al dente intr-o cantitate suficienta de apa cu sare, apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Intre timp se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge. Se da coaja pe razatoarea fina si i se stoarce sucul. Se curata si se piseaza usturoiul. Se spala verdeturile,...

Frigarui dulci

In Dulciuri la 25 Iul 2010

Bananele si kiwi se curata si se taie felii, respectiv cuburi. Ananasul se scurge de zeama si se taie bucatele. Se aseaza pe frigarui bucatile de fructe alternativ. Ciocolata impreuna cu untul se topeste la bain marie invartind continuu.  Cand s-a topit se ia de pe foc si se toarna...

Supa de spanac cu sunculita

In Supe la 25 Iul 2010

Se curata ceapa, usturoiul, ardeiul si se taie cubulete. Morcovii se curata, se spala si se razuie pe razatoarea mare. Se pun toate legumele la calit in ulei intr-o oala mare de supa impreuna cu sunculita taiata fasii. Se invarte din cand in cand, iar dupa 5 minute se adauga 4 litri de apa. ...

Salata de pui cu rosii si porumb

In Salate la 25 Iul 2010

Se bat fileurile de pui si se condimenteaza cu  sare  si  piper . Ouale se bat cu un praf de sare. Se pregateste pe o farfurie faina. Se pune uleiul la incins. Feliile de carne se trec pe rand prin faina si prin ou si se prajesc trei-patru minute pe fiecare parte. Se...

Piept de pui cu rosii si mozzarella

In Pui la 24 Iul 2010

Se spala, se usuca pieptul de pui si se condimenteaza. Rosiile si mozzarella se taie fasii subtiri. Se pune la prajit pieptul de pui in uleiul incins , se lasa 3-4 minute pe fiecare parte. Dupa ce se intoarce, se aseaza deasupra pe fiecare, felii de rosii intercalate cu mozzarella....

Sos de iaurt cu branza feta si usturoi

In Sosuri la 24 Iul 2010

Se pune iaurtul intr-o sita deasa sa se scurga cca. 15 minute. Castravetii se taie foarte marunt si se pun si ei la scurs, daca este cazul. Usturoiul se curata si se piseaza. Branza feta se pune intr-un castronel si se zdrobeste cu furculita. Se adauga la branza toate ingredientele...

Tarta racoroasa de lamaie

In Dulciuri la 23 Iul 2010

Se framanta faina cu untul, 2 linguri de apa rece si sarea. Se acopera aluatul si se lasa cca. 30 de minute la rece. Se incinge cuptorul la 225 grade. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, se aseaza intr-o forma de placinta cu diametrul de 26 cm. Se formeaza o margine de 4 cm...

Rigatoni arrabiata

In Paste la 23 Iul 2010

Se curata ceapa si usturoiul,apoi se toaca marunt. Se curata ardeiul si morcovul, se spala, apoi se taie in cubulete, respectiv se razuie. Se calesc legumele pregatite in ulei de masline, cu putin chilli, timp de cateva minute. Se pune cimbrul uscat si se mai caleste putin. Se adauga...

Salata cu portocale si carne de vita

In Salate la 22 Iul 2010

Se fierbe sfecla cca. 20 de minute in apa, se curata si se taie rondele. Se curata portocalele si se separa felioarele. Se prajeste carnea in ulei pe fiecare parte, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se scoate din tigaie si se unge cu mustar. Se stinge grasimea ramasa cu vin rosu si otet...

Crema de iaurt cu lamaie

In Dulciuri la 22 Iul 2010

Se spala lamaile cu apa fierbinte si se sterg. La un capat se taie o felie subtire ptr ca fructele sa poata sa stea vertical. De la fiecare lamaie se taie un capac si se scobeste cu grija fructul cu o lingurita cu marginile taioase. Pulpa de la 2 lamai se taie in cubulete mici, timp in care se...

Lipie de orez spaniola

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2010

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste intr-un vas mare, intr-o lingura de ulei fierbinte, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul curatat si pisat. Se da in clocot supa de carne. Intre timp se varsa orezul peste ceapa si se prajeste timp de cateva minute amestecand continuu. Se...

Fructe pietruite

In Jamie Oliver la 20 Iul 2010

Se spala fructele si se lasa sa se zvinte. Intr-o cratita se pune zaharul cu otetul balsamic la foc mediu sa se caramelizeze.  Perele se curata se cotor si se taie felii. Se scot samburii caiselor si se feliaza. Se adauga toate fructele in cratita peste zahar si se lasa 5-7 minute sa...

Paste cu rosii si branza de oaie

In Paste la 20 Iul 2010

Se cojeste vanata cu un curatitor de legume, apoi se taie in cubulete de 1 cm. Se spala ardeiul, se curata, apoi se taie in felii subtiri. Se spala rosiile si se taie in doua. Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se spala busuiocul, se zvanta si se taie fasii. Se scot samburii maslinelor,...

Scobar in crusta de sare

In Peste la 17 Iul 2010

Pestele se curata de solzi si se eviscereaza. Se spala bine si se lasa sa se usuce. O lamaie se taie felii, coaja de la cealalta se razuie. Verdeata se toaca marunt. Se bate bine oul, se adauga coaja de lamaie, sarea si putina apa. Se framanta bine. Se incinge cuptorul la 220 de grade....

Babusti crocante cu sos de usturoi

In Peste la 17 Iul 2010

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza (eu le tai si capurile, daca va plac le puteti lasa). Apoi se spala bine, se cresteaza si se sareaza. Se lasa vreo 15 minute sa le patrunda sarea. Se pregateste faina de malai pe o farfurie. Intr-o tigaie se pun la incins 4 linguri de ulei. Se...

Nescafe frappe

In Cafea la 17 Iul 2010

Se pun in blender cafeaua, zaharul si apa rece si se mixeaza 2-3 minute pana devine spuma. Intr-un pahar inalt se toarna spuma, cuburile de gheata si laptele. Se orneaza cu frisca, iar deasupra se presara scortisoara.

Salata de varza cu morcovi si alune

In Salate la 16 Iul 2010

Se curata morcovii, se spala si se dau pe razatoarea mica. Varza se spala, se sterge bine si se taie foarte fin. Intr-un castron se amesteca maioneza cu iaurtul, apoi se adauga varza, morcovii si alunele. Se amesteca bine, se adauga sare daca este cazul, apoi se pune la frigider  30 de...

Tort de piersici cu cacao

In Torturi la 15 Iul 2010

Se bate bine margarina cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se omogenizeaza treptat ouale si sarea. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, se cerne deasupra oualor cu unt si se incorporeaza cu grija. Apoi se adauga laptele. Se varsa aluatul in forma unsa cu unt, se baga la cuptorul rece la...

Clatite pufoase reteta a la Miha

In Dulciuri la 15 Iul 2010

Clatite pufoase reteta Intr-un castron se amesteca oul cu zaharul, uleiul si zaharul vanilat.Se adauga incet laptele. In alt castron se amesteca faina cu praful de copt si sarea, apoi, amestecand incet cu telul, se toarna peste faina amestecul lichid. Se lasa aluatul sa se odihnesca cateva...

Ficatei de pui cu spanac

In Ficat la 15 Iul 2010

Ficateii de pui se spala, daca e nevoie se curata si se lasa in apa rece. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se piseaza, mararul se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune uleiul si ceapa si se caleste 2-3 minute. Se adauga ficateii, putina apa si se...

Supa de ou cu smantana si marar

In Supe la 15 Iul 2010

Se pun la fiert 3 litri de apa. Intr-o craticioara se caleste faina in ulei 2-3 minute invartind continuu. Se  adauga boiaua si se stinge cu o cana de apa rece, apoi se adauga la supa. Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu smantana. Cand supa fierbe, se adauga ouale invartind...

Salata de linte cu dovleac

In Salate la 13 Iul 2010

Se taie dovleacul cuburi, rosiile se spala si se taie in doua, spanacul se spala si se lasa sa se scurga, apoi se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca cubulete. Se pun la calit in ulei. Apoi se adauga lintea scursa, se presara boiaua, curry si curcuma. Se stinge cu supa si se...

Tarta cu mure si bezea

In Prajituri la 11 Iul 2010

Se pun biscuitii intr-o punga si se faramiteaza cu sucitorul. Se amesteca cu untul moale si mierea si se asaza in tava de tarta formandu-i si o margine. Se lasa la rece. Murele se spala si se fierb in putina apa, apoi se dau printr-o strecuratoare.Se bat galbenusurile cu 75 g zahar pudra, apoi...

Supa de pui cu taitei

In Supe/Ciorbe la 11 Iul 2010

Puiul se spala si se taie bucati, se lasa putin in apa rece, eventual se schimba apa de vreo doua ori. Morcovii, patrunjelul, telina si ceapa se curata si se spala. Ardeiul doar se spala, se lasa intreg. Frunzele de patrunjel se spala si se leaga coditele cu ata. Se pun toate la fiert in...

Salata de pui cu andive

In Salate la 11 Iul 2010

Se spala andivele, se sterg si se taie. Se curata legumele si se spala. Ardeiul se taie fasii, iar ceapa inele.  Se spala carnea, se usuca pe un servet si se prajeste in2 linguri de ulei de masline cca.8 minute pe fiecare parte. Se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca otetul...

Afisate 511 - 540 din 571 retete    

Postari recente

publicat la 02.09.2018

Bulion de casă

publicat la 08.07.2018

Dulceata de coacaze rosii/negre

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]