Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat fara sa le framantati. Aluatul care s-a format se lasa 30 de minute la rece.
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare.
Se spala si se taie rondele dovleceii cu coaja, se presara sare si se lasa la scurs.
Ceapa si usturoiul se curata, se toaca si se calesc cateva minute in ulei, apoi se pun dovleceii si cimbrul si se mai lasa 5 minute la foc potrivit.
Se pregateste tava pentru tarta si se intinde aluatul sa fie mai mare decat forma. Se asaza in tava si se intinde si pe peretii laterali, se impunge din loc in loc cu furculita. Se pun dovleceii cu ceapa si usturoiul si cartofii taiati rondele.
Ouale se bat bine cu putina sare si se amesteca cu branza. Se toarna peste legumele din tarta, se pun deasupra rosiile si se da la cuptor ptr 40 de minute.
1
Cand am batut ouale cu branza am adaugat si marar verde tocat marunt