Tort de piersici cu cacao

de Corinuta in Torturi, 15 Iul 2010 | 5486 vizualizari

 

La multi ani Cristi!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 250 g margarina
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • 50 g cacao
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • aprox. 250 ml lapte 
  • unt ptr uns forma
  • Ptr. crema
  • 3 linguri gem de piersici
  • 500 g piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piersici cu cacao:

Se bate bine margarina cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se omogenizeaza treptat ouale si sarea. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, se cerne deasupra oualor cu unt si se incorporeaza cu grija. Apoi se adauga laptele. Se varsa aluatul in forma unsa cu unt, se baga la cuptorul rece la nivelul inferior si se coace 1 ora la 180 grade.

Se taie 1/3 din blatul racit si se sfaramiteaza, iar partea ramasa se unge cu gem.

Se spala piersicile si se curata de coaja. Se lasa doua ptr decor, restul se taie bucatele sau se strivesc cu furculita daca sunt moi. Se bate frisca, iar spre final se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se bate in continuare pana se intareste. Se adauga piersicile si se intinde pe blat.

Deasupra se presara partea care am sfaramitat-o si se orneaza cu piersici. 

TIPS-URI

1

Piersicile nu trebuie strivite prea tare ptr ca lasa zeama multa care inmoaie frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]