Corinuta

5

Bucataras
senzational

undeva langa Erfurt

Bucataras din 01.02.2010

RETETE571
PRIETENI325
Retete

Budinca cu sunca

In Mancaruri cu carne la 13 Aug 2010

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se strecoara si se clatesc cu apa rece. Se taie sunca fasii. Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se bat cu mixerul impreuna cu untul, branza si smantana. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se...

Budinca aromata cu prune

In Dulciuri la 13 Aug 2010

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade si se pregateste o tava patrata de 22 cm (eu n-am avut, am facut in tava de tarta). Se pune pe fundul tavii hartie de copt si se unge cu putin unt, apoi se presara zahar pudra. Se spala prunele, se scot samburii si se taie cubulete. Se topeste untul....

Conopida in sos de curry

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2010

Se curata conopida, se desface in buchete, se spala si se scurge. Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in ulei. Se adauga conopida si cartofii si se lasa la foc. Se presara praful de curry deasupra si se caleste pana se...

Branza cu creveti si marar

In Fructe de mare la 12 Aug 2010

Mararul se spala, se scurge si se toaca marunt. Se amesteca bine branza cu smantana si cu sucul de lamaie. Ca sa fie mai cremoasa se poate amesteca cu mixerul vertical. Se adauga mararul si crevetii. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.

Cartofi suculenti la cuptor

In Mancaruri de post la 10 Aug 2010

Se freaca bine coaja cartofilor sub un jet de apa, apoi se taie pe lungime, in fasii subtiri.  Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se condimenteaza cartofii taiati in fasii cu sare, piper si piper cayenne, apoi se adauga peste uleiul. Se...

Sos picant de rosii

In Sosuri la 10 Aug 2010

Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga conserva de rosii si ardeiul iute tocat marunt, apoi se condimenteaza cu sare si un praf de zahar. Se adauga si otetul si se fierbe la foc mediu timp de 15 minute, pana se ingroasa. Se paseaza cu...

Malai dulce

In Prajituri la 8 Aug 2010

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine intr-un bol. Se adauga pe rand uleiul, laptele si iaurtul.  In alt bol se amesteca faina, grisul, faina de malai si praful de copt, apoi cu o lingura se presara peste galbenusuri,...

Ciorba de pui cu legume

In Ciorbe la 8 Aug 2010

Se pun la fiert intr-o oala 4 litri de apa cu putina sare. Se spala bine pulpele, se curata si se taie in doua, iar cand apa fierbe se pun in oala si se acopera cu un capac. Se fierb aprox. 30 de minute. Intre timp se curata si se spala legumele, apoi se taie cubulete. Conopida se desface in...

Tiramisu reteta clasica

In Prajituri la 8 Aug 2010

Tiramisu reteta clasica Intr-un castronel se face un sirop din o parte (canita) cafea si doua parti apa.  Se bate frisca cu mixerul si cand e aproape gata se reduce viteza la minim. Se adauga galbenusurile pe rand, iar apoi cate o lingura cu mascarpone pana se incorporeza tot si se...

Budinca rapida

In Paste la 8 Aug 2010

Se da in clocot intr-o oala mare 4 litri de apa cu 4 linguri de sare. Intre timp se curata ardeii, se spala si se taie cubulete. Se preincalzeste cuptorul la 250 de grade. Se pun macaroanele in apa clocotita si se fierb al dente. Cu 5 minute inainte de terminarea fierberii se adauga ardeii si...

Sufleu de cartofi cu sunca

In Mancaruri cu carne la 8 Aug 2010

Se spala cartofii si se presara deasupra chimenul. Se acopera cu apa si se fierb acoperit timp de aprox. 25 minute. Intre timp se curata ceapa, se taie felii subtiri si se caleste in ulei, pana se inmoaie. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbrisor si oregano, apoi se ia de pe foc. Se taie...

Trufe de ciocolata

In Dulciuri la 8 Aug 2010

Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi. Cand s-a topit se adauga galbenusurile si se mai tine pe aburi invartind continuu pana capata consistenta unei budinci. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc, se amesteca bine cu mascarponele si se lasa sa se raceasca. Intre timp se bate frisca. Se...

Rosii gratinate

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2010

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se spala rosiile si se taie felii cu grosimea de aprox. 1 cm, perpendicular pe directia coditei. Se unge cu unt un vas rotund, iar feliile de rosii se aseaza in cercuri concentrice, acoperindu-se pe jumatate. Se condimenteaza din belsug cu sare si piper....

Sangria - reteta de baza

In Cocktail la 7 Aug 2010

Vinul se amesteca bine cu zaharul pana se topeste. Se spala bine fructele. Se stoarce o lamaie si o portocala si se adauga sucul rezultat peste vin. Cealalta lamaie si portocala se taie felii subtiri, transversal. Se curata piersicile, se scot samburii si se feliaza. Se adauga fructele...

Italian trifle

In Dulciuri la 7 Aug 2010

Se pune la fiert laptele. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu 4 linguri de lapte rece. Cand laptele a fiert se ia de pe foc, se adauga budinca invartind continuu si se mai pune pe foc aprox. 1 minut pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga untul si se omogenizeaza....

Supa de fasole cu piept de curcan afumat

In Supe la 7 Aug 2010

Fasolea se pune la inmuiat in apa vreo 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se strecoara si se pune la fiert intr-o cantitate suficienta de apa cu sare si cu foile de dafin. Se fierbe aprox. o ora la foc potrivit.  Se spala ardeiul se curata si se taie cubulete. Se taie pieptul de...

Piersici la cuptor in stil australian

In Prajituri la 7 Aug 2010

Se spala piersicile, se taie in doua si li se indeparteaza samburele, apoi se taie felii. Se pun intr-un vas, se stropesc cu coniac si se lasa sa stea timp de aprox. 20 de minute. Intre timp se toarna faina intr-un vas, se adauga peste ouale, 3 linguri de zahar, laptele si branza si totul se...

Sufleu de macaroane cu sunca

In Paste la 7 Aug 2010

Se dau in clocot intr-un vas 3 litri de apa cu 3 linguri de sare, se adauga macaroanele si se fierb in functie de instructiunile de pe ambalaj. Se taie cubulete sunca si rosia spalata. Se spala busuiocul, se aleg frunzele si se toaca marunt. Se da cascavalul pe razatoare. Se strecoara si se...

Sufleu elvetian cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2010

Se preincalzeste cuptorul la 250 de grade. Se dau feliile de paine cu unt, se aseaza intr-o tava unele langa altele, se baga in cuptorul fierbinte si se coc aprox. 5 minute, pana cand devin auriu-maronii. Se scot si se reduce temperatura la 180 de grade. Se stropesc feliile de paine cu vin,...

Slaninuta cu boia

In Porc la 1 Aug 2010

Slanina se cresteaza cubulete deasupra cu un cutit, se taie in 2-3 bucati. Ceapa si usturoiul se curata, iar ceapa se taie in doua. Se pun la fiert intr-o cratita 3 l de apa in care adaugam ceapa, usturoiul, dafinul, cateva boabe de piper, sare, otet, iar cand fierbe se adauga slanina. ...

Crema de branza cu rosii si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2010

Se amesteca branza cu uleiul si sucul de lamaie si se mixeaza pana devine o crema. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot cotoarele si se taie cubulete. Se spala busuiocul si se usuca, dupa care se taie frunzele in fasii. Se adauga peste rosii, apoi totul se adauga peste branza. Se...

Mozzarella in caleasca

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2010

Se taie marunt pestele. Se scurge mozzarella si se taie in felii uniforme. Se bat bine ouale cu laptele si putina sare. Se amesteca untul cu pestele. Se indeparteaza coaja de la feliile de paine, apoi se ung feliile cu crema de sardele. Se pun feliile de mozzarella pe 4 felii de paine,...

Supa de salata cu bacon

In Supe la 1 Aug 2010

Se curata usturoiul si se taie cubulete. Se taie baconul feliute. Se pune uleiul intr-o oala la incins, se adauga baconul si usturoiul si se calesc 2-3 minute invartind din cand in cand. Se stinge totul cu 3 litri de apa, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 5-6 minute. Intre timp se...

Omleta cu rosii si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2010

Se spala rosiile, se taie in patru, se indeparteaza semintele si cotorul, iar pulpa se taie in cubulete mici. Se scurge mozzarella si se taie cubulete.  Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se spala busuiocul si se usuca prin presare intre doua prosoape de hartie. Se...

Tort parfait

In Torturi la 31 Iul 2010

Se pune laptele la fiert. Intre timp se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se freaca bine cu zaharul si cu faina pana devine o crema. Se toarna laptele cald peste crema putin cate putin amestecand continuu. Dupa ce am incorporat tot laptele se pune crema la fiert pe foc mic,...

Cappuccino freddo

In Cafea la 31 Iul 2010

Laptele se pune intr-un pahar si se da la congelator vreo 10 minute. Intre timp se amesteca cafeaua cu zaharul, lichiorul, esenta de vanilie si cu 2 cuburi de gheata si se mixeaza cu blenderul. Laptele scos din congelator se mixeaza si el separat 2-3 minute. Se pune laptele intr-o cana se...

Budinca de macaroane cu cartofi

In Paste la 30 Iul 2010

Intr-o oala mare se dau in clocot 3 l de apa cu 3 linguri de sare. Intre timp se curata cartofii si se taie in cubulete. Se pun cubuletele de cartofi si macaroanele in apa clocotita si se fierb timp de 5 minute. Se scurg bine cartofii si macaroanele si se intind intr-un vas. Se adauga untul si...

Clatite boieresti

In Dulciuri la 30 Iul 2010

Se bat bine ouale cu zaharul, sa adauga treptat apa minerala, apoi faina cernuta si praful de sare. Se prajesc clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei cate 40-50 de secunde pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se pregateste umplutura:se amesteca bine branza cu oul, zaharul...

Crema de branza cu ardei si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2010

Se curata ceapa si usturoiul, ceapa se taie cubulete iar usturoiul se piseaza. Se taie ardeiul in doua, se indeparteaza cotorul, se spala si se taie cubulete. Se spala verdeturile, se scurg si se toaca marunt. Branza se paseaza printr-o paleta de strivit cartofii si se amesteca bine cu sucul...

Vinete impanate la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2010

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala vinetele, se curata, apoi se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza adanc de 4 ori, pe exterior. Se separa usor marginile crestaturilor, se picura cate trei linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor....

Afisate 481 - 510 din 571 retete    

Postari recente

publicat la 02.09.2018

Bulion de casă

publicat la 08.07.2018

Dulceata de coacaze rosii/negre

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]