Se spala lamaile cu apa fierbinte si se sterg. La un capat se taie o felie subtire ptr ca fructele sa poata sa stea vertical.
De la fiecare lamaie se taie un capac si se scobeste cu grija fructul cu o lingurita cu marginile taioase. Pulpa de la 2 lamai se taie in cubulete mici, timp in care se pasteaza sucul scurs si se scot semintele. Lamaia taiata cubulete si sucul se amesteca bine cu zaharul.
Se amesteca putin suc de lamaie cu amidonul alimentar. Sucul de lamaie impreuna cu cubuletele se dau in clocot, apoi se adauga amidonul dizolvat si se mai lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se bate bine frisca. O parte se pastreaza ptr ornat. Restul se adauga peste amestecul cu lamaie, impreuna cu iaurtul.
Se toarna crema in lamai si se pun o ora la frigider.
Se orneaza cu frisca si se servesc.
1
Daca nu gasiti iaurt cu aroma de vanilie, amestecati un plic de zahar vanilat intr-un iaurt natur.
2
Pe baza acestei retete se pot umple si alte citrice, precum portocale sau grapefruit. In acest caz sunt de ajuns 4 fructe si mai putin zahar.
3
210 kcal/portie