Tort cu mousse de capsuni

de Luckycake in Torturi, 24 Mar 2014 | 6812 vizualizari

 

Un tort potrivit pentru orice ocazie! Are o aroma minunata de capsuni , un blat de vanilie, totul invelit intr-o glazura delicioasa ;) , nu e greu de facut si puteti sa il preparati cu o zi inainte.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • extract sau esenta vanilie
  • Mousse de capsuni:
  • 300 gr smantana pt frisca
  • 250 gr capsuni prospete
  • 60-80 gr zahar, depinde cat de dulci sunt capsunii
  • 6 foi gelatina sau 10 gr gelatina
  • 6 linguri gem de capsuni
  • Glazura:
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura sirop agave sau miere
  • Decor :
  • 100 ml smantana pt frisca ,
  • o lingura zahar (colorant alimentar roz -optional) bomboane decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de capsuni:

Pt blat batem albusurile spuma 5 minute.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste 3-4 minute,untul topit, adaugam 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele , pe urma restul de faina si extractul de vanilie.Albusurile le incorporam incet, cam in 4 ture amestecand usor de jos in sus.Punem totul intr-o tava de silicon sau cu peretii detasabili. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade cam 35- 40 minute.Lasam la racit, apoi il sectionam in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi.

Pentru mousse capsunile trebuie facute pasta cu un bleder,punem gelatina la inmuiat, batem frisca cu zaharul apoi adaugam capsunile iar la sfarsit gelatina topita la bain marie sau la microunde(daca o puneti la microunde adaugati o lingura de apa si o lasati 3 secunde, daca mai e nevoie o mai puneti 3 secunde,Nu are voie sa fiarba).Amestecam bine.

Daca am folosit o tava de silicon, punem o folie alimentara apoi primul blat, il ungem cu 1/2 din gem, apoi turnam mousse-ul de capsuni,  ungem al 2 blat cu gemul de capsuni si il punem peste.Il dam la frigider minim 4 ore.

Pt glazura:

punem pe foc mediu smantana si cand a dat a dat in clocot adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste si adaugam mierea.Lasam 5 minute la frigider pana se ingroasa putin.Glazura o intindem apoi pe tot tortul(asezat pe un gratar sau o tava) incepand din mijloc inspre margini.Dupa ce l-am glazurat il punem pe platoul de servire si il decoram pe lateral cu ornamentele de ciocolata iar deasupra cu ajutorul unui pos, il decoram cu frisca batuta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Himalaya