Se curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste intr-un vas mare, intr-o lingura de ulei fierbinte, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul curatat si pisat.
Se da in clocot supa de carne. Intre timp se varsa orezul peste ceapa si se prajeste timp de cateva minute amestecand continuu.
Se adauga treptat supa fierbinte, amestecand continuu. Se adauga o noua portie de supa doar cand orezul a absorbit toata zeama precedenta. Se fierbe timp de aprox. 25 minute, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la racit.
Se spala verdeturile, iar frunzele se toaca marunt, apoi se omogenizeaza cu orezul, alaturi de cascaval si oua.
Se scot cate doua linguri cu varf din amestecul cu orez, iar din acestea se formeaza lipii cu mana umeda. Apoi lipiile se prajesc in uleiul ramas timp de aprox. 5 minute, timp in care se intorc o data.
1
540 kcal/portie