Incalziti laptele impreuna un untul.
Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama de lamaie si laptele in care am topit untul, mixand bine compozitia.
Deaspura compozitiei turnati in cascada faina amestecata cu drojdia uscata si framantati. Va rezulta un aluat usor...
Pentru ca dureaza foarte putin pana se prepara compozitia incingeti cuptorul la 150 grade (mediu spre mic)
Verdeata se toaca marunt ( eu am folosit un blender).
Scoicile si heringul se lasa la scurs
Ouale se bat bine cu sare pana isi schimba culoarea apoi adaugam...
Aluatul este facut dupa o reteta din revista Delicii la cuptor, bineinteles cu putine modificari ;)
1. Cerneti faina intr-un castron, adaugati untul rece taiat cubulete si amestecati cu varful degetelor pana obtineti firmituri.
2. Se pune oul batut si ametecati pana cand aluatul devine...
1. Varza se spala bine si se indeparteaza primele frunze.
2. Se spala si se curata ceapa, morcovul, ardeii, rosiile si radacina de patrunjel. Se toaca marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) si se pun la fiert in putina apa cu ulei aproximativ 15 minute.
3. Adaugam carnea de vita fiarta...
1. Topiti untul la foc mic, adaugati ciocolata rupta in patratele, amestcati pana se topeste totul, puneti esenta de rom, luati de pe foc si lasati sa se racesca.
2. Taiati felii bananele bine coapte si amestecati-le cu iaurt si crema de ciocolata.
Ornati cu samburi de rodie si... Pofta buna!
1. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l punem la rumenit in 20 g de unt.
2. Taiem capacelele chiflelor si le scotem miezul cu ajutorul unei linguri.
3. Ungem bine interiorul cu unt, punem pieptul de pui, spargem oul desupra, asezam 3 felii de rosii taiate subtire si condimentam cu...
Aluatul:
1. Se amesteca faina cu putina sare si rozmarin. Se toarna intr-un vas iar in mijlocul ei punem untul la temperatura camerei ( eu m-am apucat tarziu de ea asa ca am incalzit putin untul in cuptorul cu microunde) si framantam bine pana cand aluatul nu se lipeste pe maini.
2. Il...
1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita.
2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri.
3. Curatati, spalati si taiati marunt cu ajutorul robotului de bucatarie morcovii si cepele.
4. In 3 -4 linguri de ulei...
1. Spalati pulpele si aripile, apoi lasati-le la uscat pe un prosop absorbant.
2. Topiti untul la foc domol, adaugati carnea, lasati-o sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, adaugati laptele. Lasati sa fiarba totul la foc moderat.
3. Cand laptele se evapora la jumatate adaugati stafidele,...
1. Ardeii se coc pe gratarul de aragaz, se intorc pe toate partile pentu a se rumeni frumos si se curata intr-un bol cu apa rece. Se lasa la scurs.
2. Spalam pieptul de pui, il lasam sa se usuce pe un prosop absorbant si-l taiem fasii subtiri.
3. Curatam si spalam ceapa, apoi o...
1. Taiem ceafa in felii groase de un deget. Le punem piper si sare dupa gust.
2. Cand focul gratarului s-a domolit, se vad numai carbunii, stergem bine gratarul cu o perie de sarma si apoi il ungem bine cu o bucatica de sunca.
3. Asezam feliile de carne si le intoarcem de pe o parte pe alta...
1. Zarzarele curatate de samburi le taiem felii subtiri si le pudram cu zahar
2. Batem frisca pana se intareste. Mixand in continuare adaugam zaharul, esenta si zarzarele.
3. Batem spuma tare albusurile si le turnam peste frisca ametecand usor cu o lingura de lemn.
4. Omogenizam...
1.Amestecam faina cu praful de copt si o cernem intr-un castron.
2. Batem bine oul cu sarea, zaharul, smantana si iaurtul si le punem in mijlocul fainii. Amestecam pana obtinem un aluat moale, omogen si un pic lipicios.
3. Punem aluatul intr-o tava de paine tapetata cu hartie de copt si o...
1. Visinile curatate de samburi de lasa putin la scurs.
2. Se bate bine frisca. Mixand in continuare se adauga plicul de frappe, zaharul brun ( frisca era neindulcita) si visinile scurse.
3. Se da la congelator 2 - 3 ore.
Pofta buna!
1. Orezul se pune la umflat in apa rece
2. Se curata si se spala morcovii, ceapa, cartoful, dovlecelul si patrunjelul. Le taim si le punem la fiert.
3. Cand legumele incep sa fiarba adaugam orezul, spalat in cateva ape si lasam la foc mediu 60 de minute. Codimentam cu putina sare si...
1. Puneti la fiert pipeturile si spinarile de pui.
2. Spalati si curatati fasolele, ceapa, morcovii, rosiile si jumatatatea de ardei.
3. Fasolele se taie in 2 sau 3, ceapa, morcovii si ardeiul cubulete mici, iar rosiile in 4.
4. Cand puiul a fiert, se scoate, se spala bine si se...
1. Se curata ceapa si castravetele si se spala bine impreuna cu rosiile bine coapte.
2. Ceapa se taie solzisori, castravetele cubulete mici, rosiile felii, macroul afumat taiat marunt. Se amesteca toate bine impreuna cu o lingura de ulei si putina sare.
3. Adaugam la sfarsit branza taiata...
1. Spalati si curatati de codite fasolele. Puneti-le la fiert in apa clocotita timp de 15 minute, apoi lasati-le la scurs
2. Curatati morcovii si ceapa, taiati-le marunt, folosind robotul de bucatarie, caliti-le in putin ulei incins.
3. Cand ceapa devine sticloasa adaugati fasolele,...
1. Spalati bine pieptul de pui si lasati-l sa se usuce pe un servetel absorbant.
2. Curatati si spalati bine morcovul, mararul, ceapa si zucchini.
3. Tocati marunt pipeptul de pui, morcovul, ceapa si zucchini cu ajutorul robotului de bucatarie, adaugati un galbenus de ou, 2 linguri de...
Pulpele se spala bine, se curata si se usuca cu ajutorul servetelelor absorbante.
Se pune la incins uleiul si se adauga pulpele.
Intre timp spalam si curatam usturoiul si ridichile. Usturoiul il taiem marunt, iar ridichile felii subtiri. Se adauga peste pulpe, lasam 1 - 2 minute si...
Blatul albastru:
Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute.
Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu...
1. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu putina sare si mixam cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanand treptat.
2. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca bine, se cern si se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit (sa nu atinga punctul de...
1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale si neted. Acoperiti vasul si lasati-l sa se odineasca minim 30 de minute.
2. Spalati bine ceapa si ciupercile. Taiati cubulete mici telemeua, ceapa rondele si...
1. Lasati la dezghetat aluatul, iar cand este bine dezghetat, presarati putina faina pe masa de lucru, il intindeti putin si apoi il taiati fasii lungi groase de 3 cm.
2. Salamul se taie marunt ( eu am folosit blender-ul) si se amesteca cu sosul de rosii.
3. Ungeti cu acest amestec fasiile...
Omleta:
1. Intr-o tigaie ce nu se lipeste puteti apa la infierbantat.
2. Amestecati galbenusul de ou cu laptele preparat ( la 60 ml apa 2 masuri de lapte), branza si puneti-le in tigaia cu apa fierbinte. Lasati la foc mic 10 minute si inca 10 - 15 minute la foc iute. Se amesteca din cand...
1. Se curata legumele, se spala bine, cartofii si morcovul le taiam cubulete, ceapa verde rondele si ceapa uscata marunt.
2. Se pun la fiert legumele impreuna cu ramurile intregi de cimbru si leustean.
3. Intre timp pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata cu oul, faina,...
1. Se spala bine pipotele si inimile si se pun la fiert. Apa nu trebuie sa le acopere decat pe jumatate, se acopera oala si se mai amesteca din cand in cand.
2. Se lasa pana cand se inmoie pipotele si se aduga ceapa taiata rondele.
3. Cand lichidul este aproape evaporat si cepa...
Blat:
1. Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute.
2. Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza.
3. Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu...
1. Galbenusurile se freaca bine cu putina sare pana isi maresc putin volumul. Se adauga laptele caldut ( sub 40 C), esenta, coaja de portocala si cea de lamaie, untul si se mixeaza in continuare.
2. Amestecam bine faina cu drojdia si deasupra ei turnam compozitia cu galbenusurile....
1.Curcanul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de curcan cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore ( dafin , ienihibar, sare , piper , apa, sos soia , zahar, boia dulce si picant si usturoiul)....
Aperitiv tarta cu somon fume si branza feta
Incalziti laptele impreuna un untul. Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama de lamaie si laptele in care am topit untul, mixand bine compozitia. Deaspura compozitiei turnati in cascada faina amestecata cu drojdia uscata si framantati. Va rezulta un aluat usor...
Chec aperitiv cu oua si fructe de mare
Pentru ca dureaza foarte putin pana se prepara compozitia incingeti cuptorul la 150 grade (mediu spre mic) Verdeata se toaca marunt ( eu am folosit un blender). Scoicile si heringul se lasa la scurs Ouale se bat bine cu sare pana isi schimba culoarea apoi adaugam...
Tarta cu varza si ceapa rosie
Aluatul este facut dupa o reteta din revista Delicii la cuptor, bineinteles cu putine modificari ;) 1. Cerneti faina intr-un castron, adaugati untul rece taiat cubulete si amestecati cu varful degetelor pana obtineti firmituri. 2. Se pune oul batut si ametecati pana cand aluatul devine...
Varza dulce cu carne de vita
1. Varza se spala bine si se indeparteaza primele frunze. 2. Se spala si se curata ceapa, morcovul, ardeii, rosiile si radacina de patrunjel. Se toaca marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) si se pun la fiert in putina apa cu ulei aproximativ 15 minute. 3. Adaugam carnea de vita fiarta...
Iaurt cu banane si crema de ciocoalata
1. Topiti untul la foc mic, adaugati ciocolata rupta in patratele, amestcati pana se topeste totul, puneti esenta de rom, luati de pe foc si lasati sa se racesca. 2. Taiati felii bananele bine coapte si amestecati-le cu iaurt si crema de ciocolata. Ornati cu samburi de rodie si... Pofta buna!
Chifle umplute cu ou si piept de pui
1. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l punem la rumenit in 20 g de unt. 2. Taiem capacelele chiflelor si le scotem miezul cu ajutorul unei linguri. 3. Ungem bine interiorul cu unt, punem pieptul de pui, spargem oul desupra, asezam 3 felii de rosii taiate subtire si condimentam cu...
Pizza cu vinete, muschi tiganesc si pui
Aluatul: 1. Se amesteca faina cu putina sare si rozmarin. Se toarna intr-un vas iar in mijlocul ei punem untul la temperatura camerei ( eu m-am apucat tarziu de ea asa ca am incalzit putin untul in cuptorul cu microunde) si framantam bine pana cand aluatul nu se lipeste pe maini. 2. Il...
Friptura de vita iute si crema de ciocolata
1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita. 2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri. 3. Curatati, spalati si taiati marunt cu ajutorul robotului de bucatarie morcovii si cepele. 4. In 3 -4 linguri de ulei...
Pui cu lapte si stafide
1. Spalati pulpele si aripile, apoi lasati-le la uscat pe un prosop absorbant. 2. Topiti untul la foc domol, adaugati carnea, lasati-o sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, adaugati laptele. Lasati sa fiarba totul la foc moderat. 3. Cand laptele se evapora la jumatate adaugati stafidele,...
Piept de pui cu ardei copti si rosii
1. Ardeii se coc pe gratarul de aragaz, se intorc pe toate partile pentu a se rumeni frumos si se curata intr-un bol cu apa rece. Se lasa la scurs. 2. Spalam pieptul de pui, il lasam sa se usuce pe un prosop absorbant si-l taiem fasii subtiri. 3. Curatam si spalam ceapa, apoi o...
Ceafa de porc la gratar
1. Taiem ceafa in felii groase de un deget. Le punem piper si sare dupa gust. 2. Cand focul gratarului s-a domolit, se vad numai carbunii, stergem bine gratarul cu o perie de sarma si apoi il ungem bine cu o bucatica de sunca. 3. Asezam feliile de carne si le intoarcem de pe o parte pe alta...
Inghetata cu zarzare
1. Zarzarele curatate de samburi le taiem felii subtiri si le pudram cu zahar 2. Batem frisca pana se intareste. Mixand in continuare adaugam zaharul, esenta si zarzarele. 3. Batem spuma tare albusurile si le turnam peste frisca ametecand usor cu o lingura de lemn. 4. Omogenizam...
Paine fara drojdie cu iaurt si smantana
1.Amestecam faina cu praful de copt si o cernem intr-un castron. 2. Batem bine oul cu sarea, zaharul, smantana si iaurtul si le punem in mijlocul fainii. Amestecam pana obtinem un aluat moale, omogen si un pic lipicios. 3. Punem aluatul intr-o tava de paine tapetata cu hartie de copt si o...
Inghetata cu visine si frappe
1. Visinile curatate de samburi de lasa putin la scurs. 2. Se bate bine frisca. Mixand in continuare se adauga plicul de frappe, zaharul brun ( frisca era neindulcita) si visinile scurse. 3. Se da la congelator 2 - 3 ore. Pofta buna!
Supa crema de legume
1. Orezul se pune la umflat in apa rece 2. Se curata si se spala morcovii, ceapa, cartoful, dovlecelul si patrunjelul. Le taim si le punem la fiert. 3. Cand legumele incep sa fiarba adaugam orezul, spalat in cateva ape si lasam la foc mediu 60 de minute. Codimentam cu putina sare si...
Ciorba cu fasole verde si taietei "adevarati"
1. Puneti la fiert pipeturile si spinarile de pui. 2. Spalati si curatati fasolele, ceapa, morcovii, rosiile si jumatatatea de ardei. 3. Fasolele se taie in 2 sau 3, ceapa, morcovii si ardeiul cubulete mici, iar rosiile in 4. 4. Cand puiul a fiert, se scoate, se spala bine si se...
Salata de rosii cu branza si macrou afumat
1. Se curata ceapa si castravetele si se spala bine impreuna cu rosiile bine coapte. 2. Ceapa se taie solzisori, castravetele cubulete mici, rosiile felii, macroul afumat taiat marunt. Se amesteca toate bine impreuna cu o lingura de ulei si putina sare. 3. Adaugam la sfarsit branza taiata...
Omleta la cuptor cu branza si fasole verde
1. Spalati si curatati de codite fasolele. Puneti-le la fiert in apa clocotita timp de 15 minute, apoi lasati-le la scurs 2. Curatati morcovii si ceapa, taiati-le marunt, folosind robotul de bucatarie, caliti-le in putin ulei incins. 3. Cand ceapa devine sticloasa adaugati fasolele,...
Chiftelute cu piept de pui si zucchini la cuptor
1. Spalati bine pieptul de pui si lasati-l sa se usuce pe un servetel absorbant. 2. Curatati si spalati bine morcovul, mararul, ceapa si zucchini. 3. Tocati marunt pipeptul de pui, morcovul, ceapa si zucchini cu ajutorul robotului de bucatarie, adaugati un galbenus de ou, 2 linguri de...
Pulpe de pui cu bere, usturoi si ridichi
Pulpele se spala bine, se curata si se usuca cu ajutorul servetelelor absorbante. Se pune la incins uleiul si se adauga pulpele. Intre timp spalam si curatam usturoiul si ridichile. Usturoiul il taiem marunt, iar ridichile felii subtiri. Se adauga peste pulpe, lasam 1 - 2 minute si...
Tort Cookie Monster
Blatul albastru: Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute. Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu...
Rulada aperitiv cu sofran
1. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu putina sare si mixam cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanand treptat. 2. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca bine, se cern si se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit (sa nu atinga punctul de...
Tarta rustica cu ceapa verde, in aluat cu vin
1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale si neted. Acoperiti vasul si lasati-l sa se odineasca minim 30 de minute. 2. Spalati bine ceapa si ciupercile. Taiati cubulete mici telemeua, ceapa rondele si...
Experimentul de la Ora 12
1. Lasati la dezghetat aluatul, iar cand este bine dezghetat, presarati putina faina pe masa de lucru, il intindeti putin si apoi il taiati fasii lungi groase de 3 cm. 2. Salamul se taie marunt ( eu am folosit blender-ul) si se amesteca cu sosul de rosii. 3. Ungeti cu acest amestec fasiile...
Omleta cu piure de mazare si spanac
Omleta: 1. Intr-o tigaie ce nu se lipeste puteti apa la infierbantat. 2. Amestecati galbenusul de ou cu laptele preparat ( la 60 ml apa 2 masuri de lapte), branza si puneti-le in tigaia cu apa fierbinte. Lasati la foc mic 10 minute si inca 10 - 15 minute la foc iute. Se amesteca din cand...
Ciorba cu perisoare
1. Se curata legumele, se spala bine, cartofii si morcovul le taiam cubulete, ceapa verde rondele si ceapa uscata marunt. 2. Se pun la fiert legumele impreuna cu ramurile intregi de cimbru si leustean. 3. Intre timp pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata cu oul, faina,...
Pipote si inimioare cu ceapa verde
1. Se spala bine pipotele si inimile si se pun la fiert. Apa nu trebuie sa le acopere decat pe jumatate, se acopera oala si se mai amesteca din cand in cand. 2. Se lasa pana cand se inmoie pipotele si se aduga ceapa taiata rondele. 3. Cand lichidul este aproape evaporat si cepa...
Prajitura Colorata
Blat: 1. Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute. 2. Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza. 3. Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu...
Pasca cu aluat de cozonac
1. Galbenusurile se freaca bine cu putina sare pana isi maresc putin volumul. Se adauga laptele caldut ( sub 40 C), esenta, coaja de portocala si cea de lamaie, untul si se mixeaza in continuare. 2. Amestecam bine faina cu drojdia si deasupra ei turnam compozitia cu galbenusurile....
Curcan umplut
1.Curcanul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de curcan cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore ( dafin , ienihibar, sare , piper , apa, sos soia , zahar, boia dulce si picant si usturoiul)....