Nu am mai mancat demult o ciorbita cu perisoare si tot am vazut pe aici unele mai bune ca celelalte, asa ca m-am decis sa va prezit si eu umila mea reteta ;)
1. Se curata legumele, se spala bine, cartofii si morcovul le taiam cubulete, ceapa verde rondele si ceapa uscata marunt.
2. Se pun la fiert legumele impreuna cu ramurile intregi de cimbru si leustean.
3. Intre timp pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata cu oul, faina, pesmetul, mararul si sare si piper dupa gust. Ne udam pe maini( reluam acest procedeu din cand in cand sa nu se lipeasca de maini ) si formam in maini perisoarele pe care le adaugam in oala de pe foc.
4. Dupa ce mai da in cateva colocote adaugam si borsul de putina si mai lasam pe foc iute inca 20 -30 de minute.
Pofta buna!
1
La sfarsit putem presara putin patrunjel verde
2
Se poate servi cu ceapa, chiar recomandat ;)