Pasca cu aluat de cozonac

de CookieMonster in Piine, 13 Mai 2013 | 3401 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 375 de grame de faina
  • 3 galbenusuri
  • 135 ml. de lapte
  • 3/4 plic de drojdie granule
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 portocala
  • putina sare
  • 100 grame de unt la temeperatura camerii
  • 60 grame de zahar tos
  • 15 grame zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta de portocale
  • putin ulei
  • 1 galbenus pentru uns pasca

Umplutura:

  • 350 g brabza de vaci
  • 1 ou
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g stafide
  • 45 g zahar tos
  • 5 g zahar pudra cu gust de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat de cozonac:

1. Galbenusurile se freaca bine cu putina sare pana isi maresc putin volumul. Se adauga laptele caldut ( sub 40 C), esenta, coaja de portocala si cea de lamaie, untul si se mixeaza in continuare.

2. Amestecam bine faina cu drojdia si deasupra ei turnam compozitia cu galbenusurile.  Framantam bine aluatul, cand este bine inchegat turnam putin ulei este el si-l ungem bine peste tot. Il lasam la crescut intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.

3. Intre timp pregatim umplutura: se amesteca bine branza de vaci cu oul, esenta de vanilie, stafidele si zaharul.

4. Aluatul se imparte in 2 parti egale, din prima parte se intinde o foaie de dimensiunile tavii ( eu am avut de 28 de cm) nu prea subtire. Iniainte de a aseza aluatul tapetam forma cu hartie de copt.  Din 2-a parte se se opreste putin aluat iar cu restul il impletim si-l asezam in forma. 

5. Adaugam umplutura in interiorul pastii si cu aluatul ramas formam o cruce.

6. Dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 40 minute, ungem cu un galbenus de ou si mai lasam 5 - 10 minute.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

CookieMonster 1

13.05.2013, 21:14

Va multumesc mult dragele mele!!!

bucatarie_marocana 1

21.06.2013, 19:16

arata delicios

CookieMonster 1

21.06.2013, 21:40

Multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala