Rulada aperitiv cu sofran

de CookieMonster in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2013 | 4418 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Edith insa...modificata

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 100 ml apa fiarta
  • 40g amidon
  • 30 g faina
  • 1/3 lingurita sofran
  • 60 g unt topit
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce

Umplutura:

  • 300 g branza de vaci
  • 2 linguri cu parmezan ras
  • 2 fire ceapa verde
  • 3-4 fire marar
  • 1 catel mic de usturoi
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu sofran:

1. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu putina sare si mixam cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanand treptat.

2. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca bine, se cern si se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit (sa nu atinga punctul de fierbere cand il topiti).

3. Se adauga boia de ardei si sofran, astfel capatand o culoare galben - portocalie.

4. La sfarsit se incorporeaza uşor si albuşurile de ou.

5. Tapetam o tava cu hartie de copt ( 25/35 cm), se intinde aluatul uniform si o dam la cuptorul peincalzit la 180 C ( foc mediu spre iute) timp de 20 - 25 minute dupa care scoatem aluatul pe un prosop de bucatarie si-l rulam in prosop. Il lasam 5 - 10 minute cat pregatim umplutura.

Umplutura:

1. Se spala bine ceapa, mararul. Se curata si se toaca marunt usturoiul, ceapa si mararul ( eu am folosit blenderul). Branza de vaci se amesteca cu verdeata matunta, parmezan si piper.

2. Umplutura omogenizata se aseaza peste aluat, rulam cu grija, infasuram intr-o folie alimentara si dam la rece pana a doua zi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca branza nu este destul de cremoasa puteti adauga o lingura de smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda