Reteta este inspirata de la Edith insa...modificata
Blat:
Umplutura:
1. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu putina sare si mixam cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanand treptat.
2. Faina, amidonul si praful de copt se amesteca bine, se cern si se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit (sa nu atinga punctul de fierbere cand il topiti).
3. Se adauga boia de ardei si sofran, astfel capatand o culoare galben - portocalie.
4. La sfarsit se incorporeaza uşor si albuşurile de ou.
5. Tapetam o tava cu hartie de copt ( 25/35 cm), se intinde aluatul uniform si o dam la cuptorul peincalzit la 180 C ( foc mediu spre iute) timp de 20 - 25 minute dupa care scoatem aluatul pe un prosop de bucatarie si-l rulam in prosop. Il lasam 5 - 10 minute cat pregatim umplutura.
Umplutura:
1. Se spala bine ceapa, mararul. Se curata si se toaca marunt usturoiul, ceapa si mararul ( eu am folosit blenderul). Branza de vaci se amesteca cu verdeata matunta, parmezan si piper.
2. Umplutura omogenizata se aseaza peste aluat, rulam cu grija, infasuram intr-o folie alimentara si dam la rece pana a doua zi.
Pofta buna!
1
Daca vi se pare ca branza nu este destul de cremoasa puteti adauga o lingura de smantana