Tort Cookie Monster

de CookieMonster in Torturi, 25 Iun 2013 | 4278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat albastru de tort:
  • 4 albusuri
  • 200 g de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt la temperatura camerii
  • 250 g faina
  • 100 ml de lapte
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • putin colorant alimentar albastru
  • Blat 2
  • 4 albusuri
  • 200 g de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt la temperatura camerii
  • 250 g faina
  • 100 ml de lapte
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • Crema 1
  • 200 g ciocolata alba menaj
  • 450 ml frisca lichida
  • 300 g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema 2
  • 250 ml frisca lichida
  • 600 gr iaurt
  • 300 gr zahar
  • 300 gr fructe de padure
  • 2 plicuri gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri glazura cu lichior de oua de la Dr. Oetker
  • colorant alimentar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cookie Monster:

Blatul albastru:

Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute.

Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu laptele. Adaugati colorant alimentar pana obtineti culoarea dorita si amestecati usor cu o lingura.

Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 25 min sau pana cand trece testul scobitorii si se lasa la racit.

Blatul 2:

Procedam la fel ca la blatul albastru fara sa adaugam colorant alimentar.

Crema 1 

Topim ciocolata alba cu 150 ml frisca lichida si o lasam la racit.

Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute. Apoi o incalzim putin ( sa nu treaca de 40 C)

Pasam capsunile fin ( eu am folosit blenderul) si adaugam peste ele gelatina. 

Separat mixam restul de frisca cu esenta de vanilie, adaugam ciocolata alba,  apoi adaugam capsunile amestecand usor cu o spatula.

Crema 2 

Fierbem fructele pana se leaga siropul lasat. 

Punem gelatina la hidratat timp de 10 minute in 200 ml apa rece.

Frisca se bate spuma. 

Gelatina se incalzeste putin ( sa nu treaca de 40 C) si se amesteca cu iaurtul. 

Toate ingredientele se amesteca bine impreuna pana se omogenizeaza

Asamblare:

1. Tava ( diametru de 28 cm) in care au fost coapte blaturile se tapeteaza cu folie aliementara se aseaza blatul albastru, il insiropam cu putin compot de prune, turnam prima crema si dam la frigider 2 - 3 ore.

2. Blatul 2 se taie in 2, asezam o parte peste prima crema, turnam si crema a  2 -a, terminam cu blatul ramas. Se da la frigider 2 -3 ore.

3. Glazura se pregateste conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste tort so se omogenizeaza. 

4. Frisca se bate spuma impreuna cu putin colorant alimentar si se orneaza pe margine.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cookie Monster" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

babi5 1

25.07.2013, 09:15

O feliuta si la babi !!! se poate

getix 1

25.07.2013, 18:15

Muuulti ani plini numai de lucruri frumoase !
Bun tort!

CookieMonster 1

26.07.2013, 13:04

Impart cu toti cei dragi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro