Am vazut eu la Miha o crema de lamaie si mi-a placut mult, asa ca am pus de un tort pentru acest Paste. Sa aveti sarbatori cu bine, cu sanatate si liniste-n suflet !
Blat: De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine.
Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga nuca macinata si faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza apoi se incorporeaza albusurile cu miscari lente de jos in sus. Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, apoi se adauga compozitia si se da forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit pana a doua zi cand se asambleaza tortul.
Sirop : Apa cu zaharul se pun la fiert, lasam sa dea in 2-3 clocote, se trage vasul d epe foc si se adauga si esenta, se lasa la racit.
Crema : Mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul il amestecam cu laptele, turnam laptele putin cate putin si amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi adaugam amestecul peste galbenusuri si punem pe baie de abur la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Tragem de pe foc si adaugam coaja de lamaie. Crema se lasa sa se racoreasca, se amesteca din cand in cand sa nu prinda pojghita, apoi se acopera cu foie alimnetara direct pe crema.Se lasa sa se raceasca foarte bine, la frigider pana se intareste. Se scoate din frigider, se adauga smantana pentru frisca si mascarponele si se mixeaza bine pana obtinem o crema fina, la final se adauga zeama de lamaie, dupa gust, se mixeaza energic. Se da la rece pana ne apucam sa montam tortul ( eu n-am facut asa, deci nu faceti ca mine, lasati sa stea la frigider macar 30 min )
Asamblare : Sectionam blatul de tort in 3. Asezam pe un platou prima sectiune, o insiropam bine, apoi intindem crema, asezam a doua sectiune insiropata, intindem crema peste care asezam ultima sectiune insiropata, imbracam tortul cu crema ramasa. Am ornat cu ciocolata topita, margarete comestibile si bomboane cu alune M&M.