Ideea acestei prajituri am preluat-o de la Ralu_ca, cu unele modificari(multumesc, Ralu!!).
Este foarte buna, se face rapid si nu necesita coacere.
Decupam foaia de napolitana pe dimensiunea laturilor unei tavi de chec, mai putin baza.
Cu aceste decupaje tapetam interiorul tavii.
Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida si putina sare.
Lasam totul pe foc mestecand continuu pana cand se topeste ciocolata.
Eu am adaugat nessul si cacaoa pentru ca am vrut sa iasa crema putin amaruie, iar ciocolata a fost putin dulce.
Dam crema de ciocolata la rece pentru 30 de minute, apoi introducem mixerul in ea si mixam pana cand devine spumoasa.
Pregatim o cafea, nu prea tare si o amestecam cu lichiorul Amaretto.
Trecem piscoturile prin cafea pe o parte si pe alta si le asezam pe o tava pana la racirea cremei. Nu scufundam piscoturile in lichid pentru a nu se inmuia prea rau.
Hidratam gelatina in apa, apoi o dizolvam la foc incet mestecand continuu sa nu se lipeasca de peretii vasului.
Cand se dizolva definitiv, adaugam gelatina in crema putin cate putin mixand rapid sa se omogenizeze bine.
Turnam putina crema in tava, atat cat sa se imbrace fundul, apoi asezam un rand de piscoturi pe mijloc. punem iar crema peste ele, asezam cate doua randuri de piscoturi, iar crema, trei randuri de piscoturi si la final restul de crema.
Dam tava la frigider cateva ore pana se incheaga bine crema, apoi portionam.
Am vrut sa ornes cu putina ciocolata, dar mi s-a spus ca exagerez, deja este suficienta in crema.
1
Se poate exclude nessul si cacaoa, facandu-se o crema ganache simpla, dar recomand ciocolata amaruie, eu nu am avut.
2
As recomanda ca foile de napolitana sa se ataseze ulterior pentru a fi crocante, eventual lipite cu ciocolata, la mine s-au inmuiat., dar confera un aspect placut.