Cea mai buna combinatie ever!! Cate doua felii mari de persoana :) De mult visam combinatia asta si am prins la fix momentul s-o incerc, un tort exceptional, cel mai bun, am zis!!
Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt.
Blat: Se amesteca uleiul, siropul de zahar ars si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Siropul de zahar l-am facut din doua linguri cu varf de zahar si 150 ml apa. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul cu galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi se amesteca cele doua compozitii cu o lingura, de jos in sus, cu grija sa nu se lase albusurile. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace la foc mic, se testeaza cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa la racit pe un gratar, apoi se taie in doua. Se aseaza o foaie de blat in forma de tort, se pune inelul si se prepara primul mousse, cel de caramel.
Mousse caramel:Se topeste zaharul, la foc mic, pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se obtine un sirop omogen. Galbenusurile se amesteca cu amidonul. Siropul fierbinte se toarna peste galbenusuri, apoi se pune compozitia la bain-marie, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Se lasa la racit. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa, apoi se incalzeste usor (la microunde, 5 secunde) si se amesteca in crema. Se bate frisca bine si se incorporeaza in crema caramel, amestecand usor. Se toarna crema peste blat si se pune la rece 20 de minute.
Mousse de banane: Se hidrateaza gelatina in putina apa, apoi se incalzeste 5 secunde la microunde pana devine lichida. Bananele se mixeaza cu blenderul vertical, se amesteca cu zeama de lamaie si apoi cu gelatina lichida. Se bate frisca bine si se incorporeaza mixul de banane, iar crema rezultata se toarna in forma de tort, peste moussul caramel. Se aseaza deasupra cele doua banane taiat felii subtiri. Se pune tortul la rece 20 de minute.
Mousse de ciocolata: Se topeste ciocolata cu frisca lichida, se adauga gelatina hidratata si apoi incalzita putin si se amesteca totul cu frisca batuta. Se aseaza crema in forma de tort peste stratul de banane, iar deasupra al doilea blat. Se lasa la rece 20 de minute.
Glazura: se topeste ciocolata cu frisca lichida, se ia de pe foc, se lasa putin la racorit si se toarna peste tort.
Decor: din 5 linguri de zahar ars se formeaza diferite figurine pe o hartie de copt, turnand zaharul ars fierbinte. Se lasa la racit, apoi se aseaza pe tort. Banana taiata felii oblice se aseaza pe tort in momentul servirii, sa nu oxideze.