Cand n-ai ce face iti faci de lucru , asa si eu, ca tot ma impiedicam de niste banane. Am zis sa vad ce combinatii combinatorii fac sa-mi iasa o prajiturica.
Blat : Intr-un castron amestecam faina cu nuca, praful de copt si bicarbonatul. In alt castron pasam bananele, adaugam iaurtul, zaharul si ouale si omogenizam apoi incorporam ingeredientele uscate. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, turnam compozitia in tava , dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca bine. Dupa ce blatul se raceste bine facem si crema.
Crema : Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Smantana pentru frisca o mixam pana obtinem o frisca ferma.Piersicile le blendam pana obtinem un piure, transferam piureul intr-o craticioara de inox, adaugam galbenusurile, 2 linguri de zahar si ciocolata. Asezam craticioara pe baie de abur si amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Dam craticioara de pe baiea de abur, stoarcem foile de gelatina si le incorporam in crema, amestecam bine si lasam sa se tempereaza crema apoi incorporam frisca batuta.
Asamblare : Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara, taiem blatul in doua, asezam prima parte si insiropam cu jumatate din siropul de la compot ( chiar daca este un blat umed, mi-am dorit sa fie mai insiropat- cu alte cuvinte doar nu aruncam bunatate de sirop..:)))) ) turnam crema peste blat, apoi asezam a doua parte de blat insiropata ( nu este foarte mult sirop, deci nu va speriati ca iese fleasca blatul ). Deasupra intindem un strat subtire de lapte condensat caramelizat si presaram alune sarate si extra rumenite ( asa le-am cumparat, extra rumenite, foarte bune ) taiate grosier. Se da tava la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza. Daca va zic ca e un deliciu ziceti ca ma laud, asa ca daca v-am atras atentia cu aceasta reteta puteti sa o testatati sau sa ma credeti pe cuvant.