E prima data cand fac aluatul asta de tarta,daca nu ma insel m-am inspirat de la Ela,am mintea cam scurta si nu mai stiu exact,ca am citit mai multe retete......in fine,multumesc celor care au postat retete de tarte....Am cules ultima transa de zmeura,ce se mai coace,mananca si pasarile cerului....
aluat
Crema
Ornat
Aluat:
Intr-un castron am pus faina,zaharul ouale,praful de sare si untul maruntit si am framantat foarte repede pana am omogenizat toate ingredientele.Am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am lasat la rece cca 1 ora.Apoi am uns forma de tarta si am tapetat-o cu faina( 25 cm diametru),am intins aluatul scos de la frigider si l-am pus in forma de tarta.Am bagat tarta la cuptorul preincalzit,cca 25-30 min,eu am parlit-o un pic,ca asa-i cand faci si alte chestii....esti cu capul in nori....Scoatem tarta din cuptor o rasturnam pe platou si o lasam sa se raceasca.
Crema:
Ouale mixate cu zaharul ,zaharul vanilat si vanilia burbon,pana devine o crema omogena,adaugam amidonul si apoi laptele amestecand usor sa nu se faca cocoloase.Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa.Luam dupa foc,lasam 10 min sa se racoreasca,adaugam untul si amestecam bine,turnam crema calda peste tarta.O lasam sa se raceasca ,apoi ornam cu zmeura....
1
untul sa fie la temperatura camerei
2
tarta se inteapa cu furculita inainte sa o bagam in cuptor