O reteta prezentata din poze "adunate" , fiindca la momentul prepararii nu mi-a trecut prin minte ca si asta e de pus pe site :))). Asa ca va prezint o parte din gradina cu unul din randurile de fasole, pe vremea cand abia inflorea.....fasolea pregatita de fiert acum vreo saptamana.....si borcanele gata aranjate in beci :D :))
Fasolea se curata de codite si se rupe in bucati mai mici, daca este prea lunga. Se pune la fiert ( nu prea mult) in apa cu putina sare, iar cand e fiarta se scoate din apa si se aseaza in borcane. Apa in care a fiert fasolea se potriveste de sare gustand din ea, apoi se toarna peste fasole, in borcane, sa acopere foarte bine partea solida. In fiecare borcan se pune cate o aspirina pisata.
Capacele se tin 1 minut in apa clocotita, apoi se infileteaza pe borcane. Se aseaza borcanele intr-o cratita/ oala mai mare, pe fundul careia s-a asezat un prosop, se adauga apa in jurul lor si se sterilizeaza 10-15 minute.
Se scot cu grija borcanele, se lasa sa se raceasca si se aseaza in camara/ beci, unde se vor pastra chiar si 2-3 ani, fara sa se altereze.
1
In locul aspirinei se poate folosi conservant
2
Inainte sa pui capacul, fierbe-l putin, va adera mult mai bine de gura borcanului