Nu prea am stat cuminte nici in deplasare,dar am o scuza,am facut pe ''profesoara de gatit'' si am dat instructiuni pretioase unei pustoaice pe numele Despina.Deci aceste briose inspirate din reteta bucatarasului Corina33,au fost facute in colaborare,eu mai mult cu datul din gura si ''remediat'' unde a fost cazul....
PS.Pe teren neutru e mai greu,dar a iesit ceva,nu chiar comerciale,dar gustoase...
Intr-un vas spargem cele 2 oua,adaugam zaharul si zaharul vanilat apoi mixam bine,pana se topeste zaharul.Adaugam uleiul ca la maioneza si omeogenizam bine,apoi turnam laptele.Separat amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in compozitia de ou,amestecand usor sa nu facem cocoloase ( au iesit si niste cocoloase,ca asa-i la incepatori).Ungem formele cu ulei ( in mod normal n-ar trebui unse,ca-s de silicon,dar eu am patit-o, ca s-au lipit si de atunci le ung,ca sa fiu sigura) apoi cu o lingurita punem aluatul in forme,am pus cam mult,ca ne mai ramanea putin aluat si nu mai aveam forme,a dat un pic peste si n-au iesit chiar asa frumoase.Deasupra am pus stafide si bucatele de ciocolata,am bagat tava la cuptorul preincalzit ,au fost gata cand au trecut testul scobitorii.
PS.Pustoaica Despina s-a descurcat de minune,de mixer ii era cam frica dar si-a facut botezul....am invatat-o sa faca si tiramisu.....