Fursecuri cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Aug 2013 | 3845 vizualizari

 

1.Ma mancau degetele sa -mi incerc noile achizitii in materie de forme
2.Pentru ca am aruncat in bagaje si-un plic de garant de la Dr.Oetker,sa fie acolo ca nu strica,trebuia sa-l folosesc
3.Pentru ca am adunat zmeura,norvegienii astia au pe la toate colturile zmeura,am facut si-un gem pe repede-nainte care mergea de minune cu un fursec
4.Asta-i ultimul punct,e ala critic ca nu au iesit uniforme fursecurile,dar am motiv,n-am avut sucitor sa intind coca,am folosit o sticla de plastic,deci sper sa fiu iertata.....

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g smantana groasa
  • 130 g unt cu 80 % grasime
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • cca 1 kg faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • gem de zmeura
  • zahar pudra
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu zmeura:

Ouale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in compozitia de mai sus, omogenizand bine. Adaugam faina si incepem sa framantam, cca 900 g faina, se va simti la mana cand framantam daca mai e nevoie de faina, formam un aluat elastic care nu se mai prinde de mana cand il framantam. Lasam la odihnit cca 15 min, apoi intindem foaie subtire ( la mine a iesit mai groasa din lipsa de scula adecvata) si taiem cu formele din dotare, o forma plina una cu gaura. Asezam fursecurile in tava cu hartie de copt si dam la cuptor cca 15-20 min. Repetem operatinea pana terminam de copt toate fursecurile. La final am copt si partile cele mici ca erau tare simpatice. Umplem fursecurile cu gem de zmeura, lipind un fursec plin si unul cu gaura. Le pudram cu zahar sau nu, dupa preferinte si se servesc cu pofta....sau fara.....

TIPS-URI

1

foaie se intinde destul de subtire,ele cresc frumos

2

peste oua am pus si un praf de sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alilianaa 1

23.08.2013, 18:23

da nu stai deloc...tare bune! Ia sa vii cu o punga acasa, ca uite acum venim la tine!

Constelatialeu 1

23.08.2013, 18:34

Lasa ca fac altele,macar sa veniti.....

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 14:48

imi plac fursecurile

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
desert cheesecake marmorat cu ciocolata