Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1805
PRIETENI332
Retete

Supa cu galuste

In Supe la 23 Aug 2013

Mai intai punem pulpele la fiert cu legumele si putina sare. Cand sunt fierte le scoatem si lasam zeama goala, urmand sa pregatim galustile. Galustile le pregatim in felul urmator: 3 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare, separat peste galbenusuri adaugam sare si piper, apoi le punem...

Fursecuri cu zmeura

In Prajituri la 23 Aug 2013

Ouale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in compozitia de mai sus, omogenizand bine. Adaugam faina si incepem sa framantam, cca 900 g faina, se va...

Orez basmati cu ardei colorati

In Mancaruri de post la 21 Aug 2013

Spalam bine orezul si-l punem la fiert, la foc domol. Cat fierbe orezul pregatim legumele. Taiem ardeiul cubulete, ceapa marunt, morcovul in rondele mici. Toate legumele le punem la calit in tigaia cu ulei incins, se adauga putina sare si se pune un capac peste tigaie sa se inabuse. Cand sunt...

Tarta cu smantana si stafide

In Prajituri la 21 Aug 2013

Intr-o forma de tarta (diametru 30 cm) se pune o hartie de copt si se aseaza blatul din aluat de foitaj, apoi se inteapa cu o furculita. Apoi pregatim umplutura: ouale cu zaharul se amesteca bine, se adauga smantana si grisul si se omogenizeaza. La final se pun stafidele si se toarna...

Macrou la cuptor cu lamaie

In Peste la 21 Aug 2013

Macroul se prinde (aviz pescarilor amatori) sau se cumpara, se curata de intestine, se spala bine si se taie in rondele. Rondelele de macrou se sareaza, se aseaza intr-o cratita, se adauga boabe de mustar, piper, ulei de masline si o cana cu apa. Se da la cuptor cca 30-40 minute. Cand este...

Reteta gustoasa de Ciorba din coaste de porc proaspete acrita cu bors

In Ciorbe la 19 Aug 2013

Cum se prepara Reteta gustoasa de Ciorba din coaste de porc proaspete acrita cu bors: Se taie coastele, se spala si se pun la fiert in 7-8 l apa, se adauga putina sare. Din cand in cand se aduna spuma formata. Cat timp fierb coastele pregatim legumele, taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete...

Peste din Marea Nordului facut pane

In Peste la 18 Aug 2013

Se prinde pestele, se curata foarte bine de solzi, se taie pe burta si se scot maruntaiele, apoi cu o foarfeca taiem aripioarele, ii scoatem sira spinarii si-l portionam, au iesit 7 bucatele. Inainte sa-l taiem il invelim intr-un servetel care sa absoarba apa. Pregatim apoi ouale cu sare, piper...

Musaca cu carne de vita si cartofi fierti

In Vita la 18 Aug 2013

Se pun la fiert cartofii in coaja, cca 20 minute, nu trebuie sa fie fierti de tot, ca sa putem sa-i taiem fara sa se sfarame. Cat fierb cartofii taiem ceapa marunt si o amestecam cu carnea de vita, adaugam sare si piper dupa gust si le punem intr-o tigaie cu ulei in care le inabusim cca 20...

Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca

In Prajituri la 12 Aug 2013

Zaharul , cacaoa si apa se amesteca  pana se omogenizeaza si se pune pe baie de abur pana devine ca o ciulama. Se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand bine. Se imparte compozitia in doua, intr-o parte se pun cele 3 linguri de faina si apoi se adauga...

Tiramisu reţetă cu blat de nuca

In Torturi la 8 Aug 2013

Tiramisu reţetă originală Blatul de tort,gasiti retetea aici -..http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-nuca-49614.html Crema: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza pana devin o crema spumoasa.Se adauga crema mascarpone...

Tort cu blat de nuca si crema de zmeura

In Torturi la 6 Aug 2013

Blat: Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana devin o spuma,adaugam nuca si faina,omogenizam.La final punem abusurile  amestecant de jos in sus,sa fie cat mai aerat.Se tapeteaza o forma de tort( 18 cm) se...

Desert blat de tort cu nuca

In Torturi la 5 Aug 2013

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devine o spuma, apoi adaugam nuca si faina si omogenizam. La final amestecam cu albusurile spuma, de jos in sus, cat mai aerat, pana se incorporeaza toata spuma de...

Rulada cu gem de piersici

In Dulciuri la 3 Aug 2013

Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza,pana devine ca o spuma omogena,adaugam faina si la final albusurile spuma,mestecand de jos in sus pana incorporam tot...

Supa de rosii cu penne vegetables

In Supe/Ciorbe la 3 Aug 2013

Toate legumele le-am spalat taiat si trecut prin masina de rosii.Pasta obtinuta am diluat-o cu 1/2 l apa si am pus-o la fiert cu o lingura de delikat 10 legume..cand a dat in clocot am pus pennele si le-am lasat 10 min sa fiarba,am adaugat uleiul de masline si leusteanul uscat si am dat de pe foc...

Dulceata cu rubarba si ghimbir

In Dulceata / Gem la 1 Aug 2013

Culegem rubarba sau o cumparam,eu am cules-o Tijele le curatam ,se trag ca niste fasiute,veti vedea in imagini,se taie cubulete,eu le-am taiat mai mici,se pun in cratita si se amesteca cu zaharul.Se lasa cca o ora pana-si lasa zeama apoi se pune la fiert,la foc domol pana se inmoaie rubarba si...

Gem de piersici

In Dulceata / Gem la 30 Iul 2013

Pentru gem alegem piersicile foarte coapte,le curatam de coaja si indepartam samburii,apoi le taiem in bucati mai mici sau le pasam cu mana,sa ramana si bucatele mai mari.Eu fierb gemul intr-un tuci ca asa am pomenit de la bunici.Deci punem piersicile in tuci adaugam zaharul,amestecam bine si...

Compot de piersici

In Sirop / Compot la 30 Iul 2013

Se aleg piersicile coapte dar mai tari,se spala puful de pe ele se taie in felii potrivite si se aseaza in borcane de 800 g.Se adauga cca 50 g zahar la borcan,se umplu cu apa,se pune capacul se aseaza intr-o cratita inalta in care am pus un prosop  se pune apa in cratita pana sub nivelul...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 26 Iul 2013

Spalam afinele de impuritati( frunzulite,betisoare),le punem intr-o cratita cu fundul mai gros si turnam zaharul peste ele.Le lasam pana a doua zi cand le punem la fiert,la foc domol,avand gija sa ridicam spuma formata.Cand este suficient de legata,sa curga picatura de sirop dupa lingurita la...

Gustare cu urda si ardei capia

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2013

Spalam ardeiul si mararul,le taiem marunt si le amestecam cu urda.Branza de oaie o dam pe razatoare si o amestecam cu urda.Bagheta o taiem in feliute groase de 2 degete pe care le bagam la cuptor sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.Intindem pasta formata peste feliutele de bagheta si servim cu...

Prajitura cu afine si mascarpone

In Prajituri la 26 Iul 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile iar galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam branza mascarpone ,omogenizam si adaugam faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor se jos in...

Briose cu stafide si ciocolata

In Dulciuri la 25 Iul 2013

Intr-un vas spargem cele 2 oua,adaugam zaharul si zaharul vanilat apoi mixam bine,pana se topeste zaharul.Adaugam uleiul ca la maioneza si omeogenizam bine,apoi turnam laptele.Separat amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in compozitia de ou,amestecand usor sa nu facem cocoloase (...

Compot de zarzare( corcoduse)

In Sirop / Compot la 17 Iul 2013

Se culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul capacului se se lasa la foc...

Tocana cu carne de porc la tuci

In Mancaruri cu carne la 16 Iul 2013

Taiem carnea de porc in bucatele ( carnea a fost impanata,cu putina grasime),o punem in tuci cu ulei,adaugam sare si o lasam sa se caleasca un pic,pana-si schimba culoarea.Taiem legumele mai marunt-ceapa,dovlecelul,ardeiul-separat rosiile le decojim si le taiem impreuna cu usturoiul.Cand carnea...

Prajitura cu iaurt si zmeura

In Prajituri la 15 Iul 2013

Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi iaurtul si se omogenizeaza bine. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava (cca 28/22) cu hartie de copt, turnam amestecul, deasupra punem zmeura si presaram 2-3 linguri de zahar. Dam tava...

Tort cu crema de lamaie

In Torturi la 13 Iul 2013

Blat: Se bat albusurile spuma tare,galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza bine,apoi se adauga uleiul ca la maioneza,apoi adaugam faina si omogenizam.La final adaugam albusurile ,amestecand usor se jos in sus pana se omogenizeaza.Tapetam o forma de tort cu inel detasabil( diametrul 18...

Tarta cu zmeura

In Dulciuri la 10 Iul 2013

Aluat: Intr-un castron am pus faina,zaharul ouale,praful de sare si untul maruntit si am framantat foarte repede pana am omogenizat toate ingredientele.Am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am lasat la rece cca 1 ora.Apoi am uns forma de tarta si am tapetat-o cu faina( 25 cm...

Ciorba de pui acra cu zarzare

In Supe/Ciorbe la 10 Iul 2013

Pregatim carnea de pui,o curatam ,taiem si spalam si o punem la fiert cu putina sare.Apoi pregatim legumele,le curatam, taiem  marunt sau dam pe razatoare, dupa caz.Rosiile le taiem cubulete mici.Cand incepe sa fiarba apa in care am pus carnea de pui,luam spuma formata ,lasam sa fiarba cca...

Omleta cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2013

Spargem cele 2 oua, le batem bine cu un pic de sare, radem cascavalul, omogenizam si hop cu omleta in tigaia incinsa... Gata-i masa pe repede-nainte ,ca fasolea ni se opreste-n gat...

Prajitura cu caise si zmeura

In Prajituri la 9 Iul 2013

Galbenusurile le frecam cu zaharul pana acesta se topeste ,adaugam uleiul ca la maioneza. Separat albusurile le batem bine. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam albusurile amestecand usor de jos in sus. Oprim cateva linguri din compozitie in care...

Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii

In Ciorbe la 9 Iul 2013

Mai intai am cules fasolea, dovlecelul, ceapa, pentru ca am avut de unde. Curatam pastaile le rupem, apoi dovlecelul il curatam de coaja si seminte si-l taiem in cubulete. Ceapa taiata marunt, morcovul, pastarnacul si patrunjelul le radem. Intr-o oala de 5-6 l punem fasolea, ceapa, morcovul,...

Afisate 1531 - 1560 din 1805 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]