Intr-o craticioara punem pe foc moale untul cu ciocolata rupta si laptele in care am amestecat cacaoa. Amestecam continuu pana se topesc toate, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si ridicam de pe foc.Lasam la racit.
Albusurile le vom bate bine cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul. Eu am avut ciocolata cam dulce si de aceea am pus mai putin zahar.
Adaugam peste albusuri nuca maruntita, mestecand incet, apoi punem compozitia cu ciocolata, esenta de rom, coaja rasa de portocala si lamaie si treptat faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam usor cu o spatula si omogenizam.
Tapetam tava cu hartie de copt(eu am folosit o tava de 26/30cm), turnam aluatul si coacem la 180 grade pentru 40 minute. Nu uitam nici de testul scobitorii.
Eu am lasat-o simpla fara glazura pentru ca asa a fost comanda si oricum este ea destul de ciocolatoasa.