Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Aug 2013 | 7803 vizualizari

 

Dupa cateva ore de zbor am aterizat la destinatie si nu puteam sa nu-mi sarbatoresc sora leoaica,asa ca m-am pus pe treaba si am prestat o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 250 g unt cu grasime 80%
  • 150 g cacao
  • 3 linguri faina
  • 10 oua
  • dulceata de zmeura
  • frisca pentru ornat
  • coacaze negre
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca:

Zaharul , cacaoa si apa se amesteca  pana se omogenizeaza si se pune pe baie de abur pana devine ca o ciulama. Se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand bine. Se imparte compozitia in doua, intr-o parte se pun cele 3 linguri de faina si apoi se adauga albusurile batute spuma. Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina (25/25) si se a la cuptorul preincalzit la 175 grade, este gata cand trece testul scobitorii.

In cealalta compozitie se adauga untul moale si se omogenizeaza bine, se lasa la rece pana cand blatul este racit. Blatul se taie in doua se umple cu crema, deasupra se intinde crema ramasa, se adauga dulceata de zmeura (in functie de preferinta fiecaruia), apoi se orneaza cu frisca si coacaze.

PS.Zic sa ne fie de bine....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata