Intindem aluatul,il decupam sub forma rotunda,asezam rahatul ,taiat bucatele marunte si cu restul de foitaj ne jucam dupa pofta inimii....
Dam tava la cuptor,cand e gata pudram cu zahar....
Uite si desertul pe repede inainte.....
Intindem aluatul,cat mai rotund posibil ca asa-i forma,ungem cu sos de pizza si ulei masline,asezam salamul si mozzarela si bagam la cuptor.Uite pizza ,gata pizza si am multumit un elev fomist....
De preferat sa alegem ardeii mari, carnosi, ca sa ramana ceva din ei dupa ce-i coacem. Se pun la copt avand grija sa-i intoarcem pe toate partile, apoi ii asezam intr-un vas mai mare, punem sare grunjoasa peste ei si acoperim cu un capac. Eu i-am lasat pana a doua zi cand i-am curatat de coaja...
Rosiile le oparim ,apoi le curatam de coaja si le taiem mai marunt.Ardeii curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete.Intr-un tuci mare punem rosiile si ardeii la fiert,lasam sa fiarba pana ardeiul este inmuiat ( nu foarte rau) si a scazut suficient cat sa nu fie ''apa chioara''.O...
Pregatim blatul,dupa cum urmeaza. Intr-un castron punem faina, in mijloc facem o adancitura si asezam drojdia, sarea, zaharul, cu putin lapte diluam drojdia si lasam 10-15 minute sa creasca. Cand a crescut incepem sa framantam, incorporand toata faina, turnand restul de lapte, iar la final...
Curatam pastaile si le rupem mai mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete mici iar morcovul il dam pe razatoare.Calim ceapa,morcovul si ardeiul in putin ulei,adugam un pic de sare.Cand s-au inmuiat umplem oala cu apa,un pic mai mult de jumatate,ca sa incapa si...
Eu am avut frunzele de vita la congelator,asa ca le-am scos cu o seara inainte .
Pregatim umplutura pentru frunze.Soia o punem intr-un castron si turnam apa fierbinte peste ea,lasam 10 min sa se hidrateze,soia cubulete o taiem mai marunt.
Dupa ce s-a hidratat,o stoarcem de apa si o...
Albusurile le batem bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, cate o lingura si apoi mixam foarte bine. Repetam procedura pana terminam zaharul. Apoi adaugam otetul si mixam 2 minute. La final adaugam amidonul si la fel mixam 2 minute.
Tapetam o tava (eu am folosit o tava de tarta) cu...
Drojdia cu sarea si zaharul diluata cu un pic de lapte caldut se lasa la crescut,apoi se amesteca cu faina,uleiul si restul de lapte caldut.Formam un aluat elastec pe care il framantam bine cca 20 min,apoi il lasam la crescut 1 ora.
Dupa ce a crescut,intindem blatul in forma,adaugam salamul si...
Intr-un castron mare punem faina,in mijloc punem drojdia,cu sare,zahar si un pic de lapte caldut ,amestecam un pic si lasam 15 min sa creasca.
Dupa ce a crescut,adaugam uleiul si laptele caldut si framantam bine aluatul pana se dezlipeste de maini.
20 min framantam si trantim de blatul de...
Rosiile le oparim,le curatam de coaja si le taiem marunt.Ardeiul il curatam de nervuri si il taiem cubulete.Intr-un tuci punem la fiert rosiile,dupa 1 ora de fiert,adaugam si ardeiul.Punem sarea si zaharul( aici fiecare pune in functie de preferinta,daca rosiile sunt mai acrisoare se adauga mai...
Intr-un castron punem faina,in mijloc faramitam drojdia si adaugam sarea , zaharul si putina apa calduta,omogenizam si lasam sa creasca maiaua.Dupa ce a crescut,adaugam iaurtul si o ceascuta cu apa calduta,framantam un aluat elastec,la final adaugam si uleiul si mai framantam 10 min,apoi lasam la...
Mai intai ne apucam sa curatam merele, le radem, stoarcem de zeama si le punem la calit cu 150 g zahar si scortisoara (eu pun nu ma joc, pentru ca-mi place scortisoara). Calim merele si le lasam la racit.
Ne apucam sa pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile...
Mai intai spalam rosiile,le taiem in bucati mai mici si ne pregatim sa le dam prin separatorul de rosii.Ardeii ii spalam si curatam de nervuri si seminte si ii dam la masina de tocat impreuna cu ceapa.Intr-un tuci mare punem sucul de rosii,ardeii si ceapa tocate si punem la fiert cu focul...
Se coc vinetele,se curata si se lasa la scurs cca 2 ore,apoi se toaca.Se adauga uleiul si sare dupa gust,la final ceapa taiata marunt si maioneza.Se serveste cu rosii.Gata am terminat-o si pe asta......si de facut si de mancat....
Tocam varza si o frecam cu putina sare sa se inmoaie.Ceapa o taiem marunt,ardeii cubulete,rosiile le decojim si le taiem mai marunt.Intr-o tava punem ceapa,ardeii si rosiile si le calim cu putin ulei,apoi adaugam varza, amestecam pana se imbina toate ingredientele.
Potrivim de sare si...
Intr-un castronel punem cubul de drojdie cu putin zahar si sare,diluam cu 2 lingurite de lapte caldut si adaugam o lingurita de faina,lasam sa creasca maiaua.Intr-un castron mai mare punem faina,in mijloc punem ouale,zaharul,sarea,untul si pliculetul de finess si adaugam laptele...
Piersicile le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucatele.Prunele le-am oparit si le-am curatat de coaja si le-am scos samburii.Fructele le-am pus intr-un tuci ,le-am amestecat cu 1 kg de zahar .Am pus tuciul pe foc ,focul mic si au fiert cca 8 ore,mestecand din cand in cand sa nu se...
Carnea tocata, impreuna cu ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete, le amestecam, potrivim de sare si piper si le calim intr-o tigaie cu ulei incins, pana se inoaie ceapa si ardeiul. Apoi le transferam intr-un castron, adaugam un ou si mararul, omogenizam si intindem umplutura peste foaia...
Blat:
Intr-un castron mai mare punem faina cernuta, facem o gaura in mijloc unde sfaramam cubul de drojdie, adaugam sarea si zaharul si apoi laptele caldut si incepem sa framantam bine, apoi adaugam uleiul de masline. Timp de 10-15 min aluatul format il trantim de planseta de lucru, pana...
Desfacem foile,am avut 12 bucati pe care le-am impartit in 3 parti a cate 4 foi, le-am uns cu ulei pe fiecare in parte si le-am intins pe masa, formand un ''sir'' mai lung.
Branza dulce, cutia cu "Ceva fin", zaharul se omogenizeaza, se adauga ouale se incorporeaza bine, apoi adaugam...
Curatam cartofii de coaja,ii spalam si apoi ii taiem cubulete.ii punem la fiert cu putina sare Cand sunt fierti ii pasam si adaugam untul si cutia de ceva fin,omogenizam si potrivim de sare.Carnatii ii taiem bucatele,ii crestam la capete si ii prajim in tigaia cu ulei incins.Servim cu castraveti...
Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma. Cand amestecam albusurile in compozitie bagam lingura de jos in sus cu miscari incete. Peste aceasta...
Mai intai pregatim aripioarele, le curatam, spalam si le punem la prajit in ulei. Cand sunt gata le scoatem din cratita. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, ardeiul julien, iar ciupercile in doua.T oate acestea le punem in cratita in care am prajit carnea si lasam sa se inabuse, cand a...
Am taiat vinetele rondele le-am presarat cu sare si le-am lasat asa cca 10 minute. Apoi le-am sters cu un servet, am pus in functiune dry-cooker-ul si le-am fript pe o parte si pe alta .Am maruntit usturoiul si ardeiul iute. Intr-un castron am pus vinetele fripte, am adaugat usturoiul si ardeiul,...
Mai intai punem la fiert oasele in 3-4 l apa.cand apa incepe sa fiarba luam spuma formata,pana cand zeama ramane curata.Pregatim legumele.ceapa o taiem marunt,morcovul,pastarnacul si patrunjelul il dam pe razatoarea mica,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Dupa ce am luat toata spuma si...
Spalam rosia,castravetele il curatam de coaja si-l taiem rondele.Rosia o taiem in bucatele mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura ( nu-i asa ,noi femeile avem gura mica si delicata).Intr-un castronel punem,rosiile,castravetele,cascavalul ,punem sare si piper,adaugam ulei si amestecam cu mana (...
Mai intai gasim locatia,a noastra a fost zona Muscel-''La fantana cu ciresi'',apoi pregatim gratarul -asta fac barbatii.Cat timp este pregatit jarul,se condimenteaza carnea,cu sare piper,se cresteaza daca este nevoie,ciupercile le curatam,dam coditele jos,saram,piperam si adaugam cascaval taiat...
Coastele le portionam,le spalam si apoi le condimentam cu sare,piper,cimbru si usturoi tocat mare ,peste ele adaugam cca 1/2 canita ulei de masline ,amestecam si lasam cca 4-5 ore sa se odihneasca,astfel se vor amesteca aromele.Apoi le asezam intr-o tava punem peste coaste o cana de...
Se pun pastele la fiert urmarind instructiunile dupa ambalaj.
Separat pregatim carnea taind-o cubulete. Incingem ulei intr-o tigaie si punem carnea la calit, o lasam pana se patrunde bine pana isi schimba culoarea. Cand e gata carnea adaugam rosile, potrivim de sare si piper si lasam sa mai...
Tarta cu rahat
Intindem aluatul,il decupam sub forma rotunda,asezam rahatul ,taiat bucatele marunte si cu restul de foitaj ne jucam dupa pofta inimii.... Dam tava la cuptor,cand e gata pudram cu zahar.... Uite si desertul pe repede inainte.....
Pizza
Intindem aluatul,cat mai rotund posibil ca asa-i forma,ungem cu sos de pizza si ulei masline,asezam salamul si mozzarela si bagam la cuptor.Uite pizza ,gata pizza si am multumit un elev fomist....
Ardei capia copti pentru iarna
De preferat sa alegem ardeii mari, carnosi, ca sa ramana ceva din ei dupa ce-i coacem. Se pun la copt avand grija sa-i intoarcem pe toate partile, apoi ii asezam intr-un vas mai mare, punem sare grunjoasa peste ei si acoperim cu un capac. Eu i-am lasat pana a doua zi cand i-am curatat de coaja...
Rosii cu ardei pentru ciorbe,mancaruri
Rosiile le oparim ,apoi le curatam de coaja si le taiem mai marunt.Ardeii curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete.Intr-un tuci mare punem rosiile si ardeii la fiert,lasam sa fiarba pana ardeiul este inmuiat ( nu foarte rau) si a scazut suficient cat sa nu fie ''apa chioara''.O...
Pizza spirala
Pregatim blatul,dupa cum urmeaza. Intr-un castron punem faina, in mijloc facem o adancitura si asezam drojdia, sarea, zaharul, cu putin lapte diluam drojdia si lasam 10-15 minute sa creasca. Cand a crescut incepem sa framantam, incorporand toata faina, turnand restul de lapte, iar la final...
Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel
Curatam pastaile si le rupem mai mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete mici iar morcovul il dam pe razatoare.Calim ceapa,morcovul si ardeiul in putin ulei,adugam un pic de sare.Cand s-au inmuiat umplem oala cu apa,un pic mai mult de jumatate,ca sa incapa si...
Sarmalute in frunze de vita cu soia
Eu am avut frunzele de vita la congelator,asa ca le-am scos cu o seara inainte . Pregatim umplutura pentru frunze.Soia o punem intr-un castron si turnam apa fierbinte peste ea,lasam 10 min sa se hidrateze,soia cubulete o taiem mai marunt. Dupa ce s-a hidratat,o stoarcem de apa si o...
Pavlova cu fructe-Reteta cu nr.300
Albusurile le batem bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, cate o lingura si apoi mixam foarte bine. Repetam procedura pana terminam zaharul. Apoi adaugam otetul si mixam 2 minute. La final adaugam amidonul si la fel mixam 2 minute. Tapetam o tava (eu am folosit o tava de tarta) cu...
Pizza cu salam sasesc
Drojdia cu sarea si zaharul diluata cu un pic de lapte caldut se lasa la crescut,apoi se amesteca cu faina,uleiul si restul de lapte caldut.Formam un aluat elastec pe care il framantam bine cca 20 min,apoi il lasam la crescut 1 ora. Dupa ce a crescut,intindem blatul in forma,adaugam salamul si...
Pizza cu sunca presata si ciuperci
Intr-un castron mare punem faina,in mijloc punem drojdia,cu sare,zahar si un pic de lapte caldut ,amestecam un pic si lasam 15 min sa creasca. Dupa ce a crescut,adaugam uleiul si laptele caldut si framantam bine aluatul pana se dezlipeste de maini. 20 min framantam si trantim de blatul de...
Rosii cu ardei pentru iarna
Rosiile le oparim,le curatam de coaja si le taiem marunt.Ardeiul il curatam de nervuri si il taiem cubulete.Intr-un tuci punem la fiert rosiile,dupa 1 ora de fiert,adaugam si ardeiul.Punem sarea si zaharul( aici fiecare pune in functie de preferinta,daca rosiile sunt mai acrisoare se adauga mai...
Pizza cu mozzarela
Intr-un castron punem faina,in mijloc faramitam drojdia si adaugam sarea , zaharul si putina apa calduta,omogenizam si lasam sa creasca maiaua.Dupa ce a crescut,adaugam iaurtul si o ceascuta cu apa calduta,framantam un aluat elastec,la final adaugam si uleiul si mai framantam 10 min,apoi lasam la...
Prajitura cu mar si ciocolata
Mai intai ne apucam sa curatam merele, le radem, stoarcem de zeama si le punem la calit cu 150 g zahar si scortisoara (eu pun nu ma joc, pentru ca-mi place scortisoara). Calim merele si le lasam la racit. Ne apucam sa pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile...
Ketchup picant ''a la` Cleme''
Mai intai spalam rosiile,le taiem in bucati mai mici si ne pregatim sa le dam prin separatorul de rosii.Ardeii ii spalam si curatam de nervuri si seminte si ii dam la masina de tocat impreuna cu ceapa.Intr-un tuci mare punem sucul de rosii,ardeii si ceapa tocate si punem la fiert cu focul...
Salata de vinete cu maioneza Univer
Se coc vinetele,se curata si se lasa la scurs cca 2 ore,apoi se toaca.Se adauga uleiul si sare dupa gust,la final ceapa taiata marunt si maioneza.Se serveste cu rosii.Gata am terminat-o si pe asta......si de facut si de mancat....
Jambon cu varza calita
Tocam varza si o frecam cu putina sare sa se inmoaie.Ceapa o taiem marunt,ardeii cubulete,rosiile le decojim si le taiem mai marunt.Intr-o tava punem ceapa,ardeii si rosiile si le calim cu putin ulei,apoi adaugam varza, amestecam pana se imbina toate ingredientele. Potrivim de sare si...
Cornuri umplute cu gem si ciocolata
Intr-un castronel punem cubul de drojdie cu putin zahar si sare,diluam cu 2 lingurite de lapte caldut si adaugam o lingurita de faina,lasam sa creasca maiaua.Intr-un castron mai mare punem faina,in mijloc punem ouale,zaharul,sarea,untul si pliculetul de finess si adaugam laptele...
Gem de piersici de gradina si prune vinete
Piersicile le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucatele.Prunele le-am oparit si le-am curatat de coaja si le-am scos samburii.Fructele le-am pus intr-un tuci ,le-am amestecat cu 1 kg de zahar .Am pus tuciul pe foc ,focul mic si au fiert cca 8 ore,mestecand din cand in cand sa nu se...
Foietaj cu carne
Carnea tocata, impreuna cu ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete, le amestecam, potrivim de sare si piper si le calim intr-o tigaie cu ulei incins, pana se inoaie ceapa si ardeiul. Apoi le transferam intr-un castron, adaugam un ou si mararul, omogenizam si intindem umplutura peste foaia...
Pizza cu branza de oaie si salam cu sunca afumata
Blat: Intr-un castron mai mare punem faina cernuta, facem o gaura in mijloc unde sfaramam cubul de drojdie, adaugam sarea si zaharul si apoi laptele caldut si incepem sa framantam bine, apoi adaugam uleiul de masline. Timp de 10-15 min aluatul format il trantim de planseta de lucru, pana...
Spirala cu Ceva fin si stafide
Desfacem foile,am avut 12 bucati pe care le-am impartit in 3 parti a cate 4 foi, le-am uns cu ulei pe fiecare in parte si le-am intins pe masa, formand un ''sir'' mai lung. Branza dulce, cutia cu "Ceva fin", zaharul se omogenizeaza, se adauga ouale se incorporeaza bine, apoi adaugam...
Piure cu Ceva fin cu verdeata si cabanos
Curatam cartofii de coaja,ii spalam si apoi ii taiem cubulete.ii punem la fiert cu putina sare Cand sunt fierti ii pasam si adaugam untul si cutia de ceva fin,omogenizam si potrivim de sare.Carnatii ii taiem bucatele,ii crestam la capete si ii prajim in tigaia cu ulei incins.Servim cu castraveti...
Prajitura cu gem si nuca
Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma. Cand amestecam albusurile in compozitie bagam lingura de jos in sus cu miscari incete. Peste aceasta...
Tocanita cu ceapa,ardei rosu,ciuperci si aripioare
Mai intai pregatim aripioarele, le curatam, spalam si le punem la prajit in ulei. Cand sunt gata le scoatem din cratita. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, ardeiul julien, iar ciupercile in doua.T oate acestea le punem in cratita in care am prajit carnea si lasam sa se inabuse, cand a...
Salata de vinete cu ardei iute si usturoi
Am taiat vinetele rondele le-am presarat cu sare si le-am lasat asa cca 10 minute. Apoi le-am sters cu un servet, am pus in functiune dry-cooker-ul si le-am fript pe o parte si pe alta .Am maruntit usturoiul si ardeiul iute. Intr-un castron am pus vinetele fripte, am adaugat usturoiul si ardeiul,...
Ciorba de cartofi
Mai intai punem la fiert oasele in 3-4 l apa.cand apa incepe sa fiarba luam spuma formata,pana cand zeama ramane curata.Pregatim legumele.ceapa o taiem marunt,morcovul,pastarnacul si patrunjelul il dam pe razatoarea mica,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Dupa ce am luat toata spuma si...
Salata mixta
Spalam rosia,castravetele il curatam de coaja si-l taiem rondele.Rosia o taiem in bucatele mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura ( nu-i asa ,noi femeile avem gura mica si delicata).Intr-un castronel punem,rosiile,castravetele,cascavalul ,punem sare si piper,adaugam ulei si amestecam cu mana (...
Gratar mixt
Mai intai gasim locatia,a noastra a fost zona Muscel-''La fantana cu ciresi'',apoi pregatim gratarul -asta fac barbatii.Cat timp este pregatit jarul,se condimenteaza carnea,cu sare piper,se cresteaza daca este nevoie,ciupercile le curatam,dam coditele jos,saram,piperam si adaugam cascaval taiat...
Coaste de porc la cuptor cu rosii si usturoi
Coastele le portionam,le spalam si apoi le condimentam cu sare,piper,cimbru si usturoi tocat mare ,peste ele adaugam cca 1/2 canita ulei de masline ,amestecam si lasam cca 4-5 ore sa se odihneasca,astfel se vor amesteca aromele.Apoi le asezam intr-o tava punem peste coaste o cana de...
Spaghete cu carne
Se pun pastele la fiert urmarind instructiunile dupa ambalaj. Separat pregatim carnea taind-o cubulete. Incingem ulei intr-o tigaie si punem carnea la calit, o lasam pana se patrunde bine pana isi schimba culoarea. Cand e gata carnea adaugam rosile, potrivim de sare si piper si lasam sa mai...