Asta e prajitura a doua din categoria ''pentru prietena mea la aniversare''....Imi place crema de nuca si zmeura,asa ca am facut eu niste combinatii supercalifragilistice si zic ca a iesit o bunatate....
Blatul:
Galbenusurile cu zaharul le mixam bine pana ce se topeste zaharul,adaugam uleiul si omogenizam.Apoi faina ,praful de copt si nuca.Albusurile le batem spuma tare si le incorporam in compozitia de mai sus,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari incete.Tapetam o tava (25/35) cu hartie de copt,turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca si taiem in doua.
Crema de nuca
Nuca macinata cu laptele,zaharul si ciocolata pe baie de abur pana devine o crema consistenta.O lasam sa se raceasca bine si apoi adaugam untul si omogenizam.
Crema de zmeura:
Frisca lichida cu smantana groasa le mixam apoi adaugam dulceata de zmeura.
Asamblare:
Blat,crema de nuca,blat si apoi crema de zmeura.Deasupra am ornat cu un sos de ciocolata de la Dr.Oetker.Se taie cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
1
cand am pus dulceata in frisca am scurs siropul