Prajitura cu crema de nuca si zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Oct 2013 | 14680 vizualizari

 

Asta e prajitura a doua din categoria ''pentru prietena mea la aniversare''....Imi place crema de nuca si zmeura,asa ca am facut eu niste combinatii supercalifragilistice si zic ca a iesit o bunatate....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Crema de nuca
  • 400 g nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 pachet de unt
  • Crema de zmeura
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana groasa
  • 3-4 linguri dulceata zmeura
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuca si zmeura:

Blatul:

Galbenusurile cu zaharul le mixam bine pana ce se topeste zaharul,adaugam uleiul si omogenizam.Apoi faina ,praful de copt si nuca.Albusurile le batem spuma tare si le incorporam in compozitia de mai sus,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari incete.Tapetam o tava (25/35) cu hartie de copt,turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca si taiem in doua.

Crema de nuca

Nuca macinata cu laptele,zaharul si ciocolata pe baie de abur pana devine o crema consistenta.O lasam sa se raceasca bine si apoi adaugam untul si omogenizam.

Crema de zmeura:

Frisca lichida cu smantana groasa le mixam apoi adaugam dulceata de zmeura.

Asamblare:

Blat,crema de nuca,blat si apoi crema de zmeura.Deasupra am ornat cu un sos de ciocolata de la Dr.Oetker.Se taie cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

TIPS-URI

1

cand am pus dulceata in frisca am scurs siropul

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuca si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rahat, gem si bezea