M-am inspirat de la Ela68,ca ma chinuie talentul sa fac o baclava de la 1900 toamna,acum am reusit.....
Nuca am prajit-o putin ,dupa ce s-a racit am macinat-o si amestecat-o cu 2 linguri de scortisoara.Intindem foile de palcinta,eu am gasit in pachet 14 foi le-am imparti in felul urmator,pe fundul tavii am pus 5 foi,pe fiecare in parte le-am uns cu unt topit,apoi am intins nuca macinata,am venit cu 4 foi,la fel le-am uns pe fiecare in parte,apoi am pus restul de nuca si iar 5 foi de placinta unse cu unt.Am taiat patrate si am dat tava la cuptor cca 30 min.
Cat timp tava este in cuptor pregatim siropul.Punem apa si zaharul pe foc pana se formeaza un sirop ca la dulceata,lasam sa se raceasca cca 20 min si apoi adaugam mierea si zeama de lamaie.Cand scoatem tava din cuptor turnam siropul si lasam ca nuca sa traga siropul.Am taiat-o rece si ornat-o cu fistic maruntit.
1
daca doriti mai siropat mariti cantitatea de sirop...