Baclava

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Oct 2013 | 16632 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ela68,ca ma chinuie talentul sa fac o baclava de la 1900 toamna,acum am reusit.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 400 g nuci macinate
  • 1 pachet unt
  • 150 g miere
  • 250 g zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri scortisoara
  • 400 ml apa
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Nuca am prajit-o putin ,dupa ce s-a racit am macinat-o si amestecat-o cu 2 linguri de scortisoara.Intindem foile de palcinta,eu am gasit in pachet 14 foi le-am imparti in felul urmator,pe fundul tavii am pus 5 foi,pe fiecare in parte le-am uns cu unt topit,apoi am intins nuca macinata,am venit cu 4 foi,la fel le-am uns pe fiecare in parte,apoi am pus restul de nuca si iar 5 foi de placinta unse cu unt.Am taiat patrate si am dat tava la cuptor cca 30 min.

Cat timp tava este in cuptor pregatim siropul.Punem apa si zaharul pe foc pana se formeaza un sirop ca la dulceata,lasam sa  se raceasca cca 20 min si apoi adaugam mierea si zeama de lamaie.Cand scoatem tava din cuptor turnam siropul  si lasam ca nuca sa traga siropul.Am taiat-o rece si ornat-o cu fistic maruntit.

TIPS-URI

1

daca doriti mai siropat mariti cantitatea de sirop...

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

diaconta 1

21.10.2013, 16:12

pentru mine-i prea dulce

Constelatialeu 1

21.10.2013, 16:57

E cam dulce Die,dar n-ar mai fi baclava daca nu-i dulce...ce-i drept nu poti sa mananci multa...

AndreaE 1

27.10.2013, 01:05

Baklava

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava