Anul asta n-am reusit sa fac mare lucru in ceea ce priveste acriturile,din motive de renovare si uite asa m-am trezit ca sunt prea scumpe sa mai pun.Si totusi niste castraveti m-am indurat si am prestat...Iar vorbesc mult si aiurea....
Castravetii ii spalam de impuritati.Curatam morcovul si ceapa si le feliem.Pregatim borcanele ( 800 g) ,pe fundul borcanelor punem cate 4-5 feliute de morcov si ceapa,boabe de mustar,asezam castravetii,apoi adaugam 1 lingurita de sare si una de zahar,turnam 100 ml otet si umplem cu apa.Stangem bine capacele la borcane le asezam intr-o cratita in care punem apa,cat sa depaseasca mai mult de jumatate borcanul si punem la fiert,pana isi schimba culoarea.
Scoatem borcanele si le acoperim cu o patura pana a doua zi cand le depozitam in camara.
Mi-au iesit 20 borcane de 800 g.
1
in fiecare borcan am pus si o rondea de ardei rosu usturat...