publicat la 24.12.2024
publicat la 26.11.2024
publicat la 01.11.2024
Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tort 6 august - 52 de veri
Mai intai am facut blaturile : Blat de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat nuca macinata si cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am...
Desert prajitura cu zmeura, de post
Am amestecat ingredientele solide, apoi am adaugat otetul si uleiul, iar la final apa minerala. Am obtinut un aluatmai curgator. Am pudrat zmeura cu cacao apoi am incorporato-o in compozitia de mai sus. Am pus compozitia intr-o forma de silicon ( sau puteti sa o puneti intr-o forma de...
Desert tort Revedere
Mai intai am inceput cu tortuletul in forma Silikomart, necesita mai mult timp. Forma Silicomart, Magia Del Tempo : 1. Mouse de caise : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus gemul de caise, cele 3 galbenusuri si smantana, am omogenizat bine apoi am...
Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita
Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte. Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile...
Gem de caise ( varianta cu sirop)
Mai intai am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am taiat in bucatele mai mici. Am avut grija sa elimin petele de pe coaja. Intr-o cratita mai mare am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a inceput sa se lege un sirop, nu foarte gros, apoi am adaugat caisele taiate. Am avut grija sa...
Desert prajitura racoroasa cu zmeura
Blat : Cele 9 albusuri, 3 sunt de la crema, impreuna cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra le-am mixat bine, apoi am adaugat laptele si uleiul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, apoi am incorporat ingredientele uscate, faina, cacao si...
Desert prajitura cu fructe de vara
Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale ( eu l-am dat pe raztoarea mica, am uitat sa-l scot mia inainte din frigider) le-am mixat bine, am adaugat faina si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma,...
Desert tort Sebastian
Blat : Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit si le-am pus intr-un bol cu putina sare. Le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca si am amestecat cu miscari...
Desert clatite a la Ana Lugojana
Intr-un bol am pus ouale, sarea, zaharul vanilat si uleiul, am amestecat cu un tel cateva minute, apoi am adaugat faina, jumatate din ea, apoi am diluat cu lapte si apa minerala. Am omogenizat bine dupa care am adaugat si restul de faina, laptele si apa minerala ramasa. Prima data am adaugat 450...
Pizza cu pui si altele (pentru fetele de la Miercurea lui Ciuc )
Blat : Intr-un castron incapator am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am sfaramat drojdia, am adaugat zaharul si jumatate din apa calduta, am omogenizat si am lasat s acreasca cca 15 min. Apoi am adaugat sarea, restul de apa si uleiul si am framantat bine, am trantit aluatul de masa...
Cuba Libre
Cum sunt eu ametita de fel, n-am citit decat ingredientele din retata pusa de Bucataras, ordinea in care se adauga ingredientele am facut-o din capul meu, asa ca va dau ambele variante. Varianta Bucatatras pentru obtinerea unui pahar de Cuba Libre : Se pun 3-4 cuburi de gheata intr-un...
Ciorba de pui cu legume
Mai intai am curatat aripile si le-am spalat, apoi le-am pus la fiert intr-o oala de 5 l, am adaugat si putina sare. Cand a inceput sa fiarba am adunat spuma formata. Cat au fiert aripile mi-am pregatit legumele, le-am curatat si taiat. Ceapa am taiat-o marunt, atat cea uscata cat si cea verde....
Desert tort Iulia
Pentru blaturi am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm.Mai intai am pregatit blaturile Blat verde : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi...
Desert prajitura piramida cu zmeura
Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, la final am incorporat nuca cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu dim de 25/35 cm cu hartie de copt, am...
Sirop de zmeura
Am cules zmeura coapta bine, am pus-o intr-o sita si am spalat-o, apoi am pus-o intr-o oala cu 500 ml apa si am dat in 2-3 clocote. Am strecurat zmeura fiarta, apoi am trecut-o printr-o sita si am separat semintele. Am adaugat peste zmeura pasata siropul unde am fiert zmeura si zaharul, am pus la...
Desert tort cu zmeura si mascarpone
Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm, am pus folie acetat pe marginea inelului. Sirop : Sirop de zmeura diluat cu apa minerala, pentru inmuiat piscoturile Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o cu zaharul vanilat cateva minute. Crema :...
Desert cu caise si zmeura
Crema : Galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul le-am mixat bine, apoi am diluat cu lapte, am asezat o cratita cu apa pe foc, apoi am asezat castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte. Am amestecat continuu pana ce crema a inceput sa se ingroase, la final am adaugat esenta de vanilie....
Zmeurata
Mai intai am cules zmeura ( iese mai buna zmeurata cand iti culegi singur materia prima), pentru ca am cules-o dupa ploaie ( ca tot ploua in fiecare zi), nu a mai fost nevoie sa o spal. Am un soi de zmeura foarte mare si frumoasa. Am spalat bine damigeana, am pus zmeura in damigeana, apoi am...
Desert rapid cu capsuni
Mai intai am pregatit frisca, smantana pentru frisca rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am spalat capsunile si le-am lasat sa se scurga bine. Am asezat paharele , apoi am maruntit piscoturile si am asezat ca baza in fiecare pahar, am...
Snitel de pui, copt versus prajit
Mai intai am portionat pieptul de pui, partile mai mici cca 400 g le-am folosit pentru snitele coapte, restul de cca 600 g pentru snitelele prajite. Pentru ca pieptul de pui se destrama foarte repede daca il batem direct, folosim o punga de plastic, cu care acoperim bucata de piept si apoi o...
Aperitiv placinta cu branza sarata
Intr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut un aluat omogem . Am adaugat si untura moale si am framantat bine pana am obtinut un aluat nelipicios...
Cina rapida- noi seara nu mancam
Mai intai mi-am pregatit ingredientele si am pus la fiert apa pentru paste, intr-o oala inalta cu cca 2 l apa si 1 lingurita de sare. Am taiat pulpa de porc in cubulete mici, am curatat usturoiul si l-am tocat mai marunt. Am pus la incins o tigaie am adaugat uleiul si bucatelele de carne,lingura...
Desert prajitura cu cirese, visine, s.a.m.d
Am separat albusurile de galbenusuri. Albuusrile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 100 g zahar si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am mixat galbenusurile cu 100 g zahar si 2 lingurite de zahar. Am incorporat galbenusurile in albusuri, cu miscari lente...
Sirop de trandafiri
Cum am spus si in descriere, am adunat rand pe rand trandafirii infloriti si i-am pastrat la frigider pana am strans cantitatea de 150 g de petale. Nu am spalat petalele, le-am adunat una cate una si le-am scuturat de eventualele gazulite si impuritati ( e o munca de chinez mic, dar merita...
Desert prajitura Denes
Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 35/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in sus. Am...
Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii
Mai intai am portionat capul de miel si bucata de gat, am pus bucatile intr-o oala cu 3 l de apa cu putina sare, am asezat oala pe foc si am lasat sa fiarba carnea, din cand in cand am adunat spuma formata. Pentru ca am avut morcovul si pastarnacul conservat cu sare, am spalat legumele la jet...
Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie
Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins si le-am calit cate 6-7 min pe fiecare parte. Le-am scos din tigaie , le-am asezat intr-o tava, am...
Desert cozonac cu 8 oua
Mi-am scos ingredientele cu cateva ore inainte sa ma apuc de framantat, le-am lasat la temperatura camerei. Am cernut faina intr-un castron incapator. Intr-un bol de sticla am pus drojdia cu o lingura de zahar si am amestecat bine, apoi am adaugat o lingura de faina, am diluat cu putin lapte...
Musaca duo
Mai intai am pregatit sosul de carne. Am taiat ceapa marunt, morcovul l-am ras, am razuit si cateii de usturoi ,am dat la blender amestecul de rosii cu ardei pe care l-am amestecat cu pasta de rosii. Am pus la incins uleiul intr-un tuci incapator, am adaugat ceapa morcovul si...
Cartofi noi la cuptor
Cartofii i-am pus la fiert, dupa ce au fiert i-am curatat de coaja, i-am lasat putin sa se raceasca apoi i-am taiat cuburi mai maricele. Am curatat ceapa verde am spalat-o si taiat-o marunt. Kaizerul l-am taiat cubulete mai mici. Am pus un tuciulet pe foc, am adaugat putin ulei, am adaugat...