Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1805
PRIETENI298
Retete

Ciorba de vitel la slow cooker Crock Pot

In Slow Cooker la 21 Oct 2021

Mai intai am taiat sira in bucati mai mici, le-am spalat, am pus apa in vasul slow cookerului Crock Pot , am adaugat bucatile de vitel si putina sare, am setat functia higt, am asezat capacul si am lasat sa fiarba cca 2,5 ore. Intre timp mi-am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat...

Ciolan afumat pregatit la slow cooker Crock Pot

In Slow Cooker la 16 Oct 2021

Am pus in vasul slow cooker Crock Pot o cana cu apa, am asezat ciolanul afumat, am pus capacul, am setat functia high si am plecat la plimbare la Palatul Cantacuzino sa admiram platanul secular si ruinele palatului. Crock-pot-ul si-a facut datoria. Sa avem pofta, la fel si voi.

Dulceata de smochine la slow cooker Crock Pot

In Slow Cooker la 15 Oct 2021

Am ales smochinele sa fie cam de aceiasi dimensiune, sa fie mai tari, apoi le-am taiat coditele si le-am lasat in apa rece cca 20 min. Am pus apa si zaharul in vasul slow cooker Crock Pot, am setat functia high si am lasat sa se dizolve zaharul cca 1 ora. Am curatat de coaja lamaie dupa ce am...

Sarmalute in foi de vita gatite la slow cooker Crock Pot

In Slow Cooker la 15 Oct 2021

Mai intai am scos foile de vita de la saramura si le-am pus 30 min in apa calduta. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, am taiat marunt si foile de ceapa verde. Am pus la incins un tuciulet cu 50 ml ulei, am pus ceapa si foile de ceapa la calit am adaugat un pic de sare, apoi am pus si...

Ciorba cu costite si perisoare

In Ciorbe la 15 Oct 2021

Mai intai am pus la fiert costitele in apa cu un pic de sare. Din cand in cand am luat spuma formata. Cat timp au fiert costitele am pregatit legumele, le-am curatat si le-am taiat, in cubulete mici morcovul, pastarnacul, telina si ardeiul, ceapa uscata si cea verde am taiat-o marunt. Rosiile...

Gem de smochine fara zahar

In Dulceata / Gem la 15 Oct 2021

Mai intai am spalat smochinele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in 4. Le-am pus in ceaunul de fonta wok, am bagat ceaunul in cuptor la foc mic. Din cand in cand, am amestecat cu o lingura de lemn. Am lasat sa scada bine, smochinele au fost foarte zemoase. Cu cca 30 min inainte sa...

Piure de smochine

In Dulceata / Gem la 4 Oct 2021

Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am bagat la robot si am obtinut un piure fin. Piureul obtinut l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, am adaugat zaharul , am amestecat bine. Am bagat cratita in cuptor, la foc mediu pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos cratita din cuptor, am pus...

Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca

In Prajituri la 4 Oct 2021

Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in etape si am mixat pane ce sa topit zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie. Am micsorat viteza si...

Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei

In Ciorbe la 4 Oct 2021

Dupa ce mi-am adunat legumele din gradina si din camara, m-am apucat sa fac ciorba. Am curatat , spalat si taiat in cubulete, morcovul, pastranacul, ardeiul, fasolica am curatat-o la capete, am scapat-o si am rupt-o in bucati mai mici. Am curatat si taiat marunt ceapa uscata, la fel si frunzele...

Lichior smochine

In Bauturi la 4 Oct 2021

Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat o saptamana, se amesteca din cand in cand. Dupa o saptamana se fierbe un sirop din zahar si apa, se...

Compot din piersici rosii de gradina

In Sirop / Compot la 2 Oct 2021

Mai intai am cules piersicile, le-am spalat apoi le-am curatat de coaja. Am spalat bine borcanele, apoi am umplut borcanele cu felii de piersici, peste care am pus o lingura de zahar, am umplut cu apa si am capacit bine borcanele. Intr-o cratita incapatoare am asezat lavete, am asezat borcanele,...

Desert prajitura Lady Di

In Prajituri la 25 Sep 2021

Mai intai am facut crema de vanilie si siropul. Crema de vanilie :  Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si vanilia le-am pus pe foc sa se infierbante, apoi am turnat peste amestecul de galbenusuri si amidon. Am...

Desert prajitura Teodora si George

In Prajituri la 24 Sep 2021

Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nucile, faina si cacaoa cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am...

Desert tort Egiptean, varianta Miha

In Torturi la 24 Sep 2021

Foi de bezea, dimensiune 24 cm : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanile, apoi am incorporat faina si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Pe hartia de copt pe care am asezat-o in tava...

Dulceata de smochine

In Dulceata / Gem la 20 Sep 2021

Am spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos. Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 110 grade, apoi am pus smochinele, dupa ce le-am scos din apa. Am pus un capac peeste...

Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

In Dulceata / Gem la 20 Sep 2021

Mai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul, am amestecat si am pus tuciul pe foc, la foc mediu. Am lasat sa fiarba cca 2 ore sau pana cand...

Gem de prune vinete cu nuci coapte

In Dulceata / Gem la 12 Sep 2021

Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet,...

Desert tort Cati si George

In Torturi la 2 Sep 2021

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am pregatit frisca, ca sa castig timp am facut toata frisca deodata, adica 900 ml smantana pentru frisca cu 6 pliculete de zahar vanilat. Intr-un bol de inox, pe care l-am tinut la frigider cca 20 min, am pus smantana rece de la frigider, am adaugat zaharul...

Ciorba de potroace ca la Cleme

In Supe/Ciorbe la 2 Sep 2021

Sa incepem cu inceputul, treaba cu cocosii. Avand in vedere ca am fost nasa am avut ajutoare, sora cea mica sa ocupat de cocosi, toata treaba aia cu taiat, oparit, curatat , parlit si ciobanit, eu i-am primit de`a gata, cum se spune, doar i-am taiat in bucatele mai mici. Deci de partea asta am...

Friptura de miel gatita lent la ceaunul-wok

In Oaie la 23 Aug 2021

Pulpa de miel am scos-o din congelator si am lasat-o sa se dezghete, am fost pastratoare n-am mancat tot mielul la Paste. Mi-am pregatit ingredientele, am curatat usturoiul si l-am pisat, apoi am adaugat sare, piper si cimbru ( condimentele nu le-am cantarit, le-am pus din ochi, cat am considerat...

Tocana sau ceaunata-wok

In Mancaruri cu carne la 15 Aug 2021

Este o mancare gatita la ceaunul wok, la foc de lemne. Mai intai am pregatit toate ingredientele, am spalat carnea si am taiat-o cubulete mai mici, adica bucatele decente,apoi am spalat legumele, le-am curatat si le-am taiat. Ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul cubulete mai mari, morcovul...

Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella

In Mancaruri cu carne la 15 Aug 2021

Aluatul foitaj l-am scos de la congelator  si l-am lasat sa se dezghete, fiind vara se dezgheata repede. Apoi mi-am adunat din gradina legumele, lea-m curatat si spalat. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul si dovlecelul le-am ras pe razatoarea mica. Am pus ulei in tuci, am lasat sa se incinga...

Desert prajitura cu foi

In Prajituri la 14 Aug 2021

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si  am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si am...

Desert tort Maria

In Torturi la 13 Aug 2021

Mai intai am pregatit jeleu, deoarece trebuie sa stea la congelator cca 2 ore. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 14 cm, am pastrat doar peretii formei, am imbracat fundul formei cu folie alimentara, am strans bine sa fie foarte dreapta folia, am prins cu elastice ca...

Desert tort cu crema de mure

In Torturi la 13 Aug 2021

Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat cele 2 galbenusuri, apoi am adaugat nuca macinata, cacaoa si faina...

Desert tort 6 august - 52 de veri

In Torturi la 6 Aug 2021

Mai intai am facut blaturile :  Blat de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat nuca macinata si cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am...

Desert prajitura cu zmeura, de post

In Prajituri la 6 Aug 2021

 Am amestecat ingredientele solide, apoi am adaugat otetul si uleiul, iar la final apa minerala. Am obtinut un aluatmai curgator. Am pudrat zmeura cu cacao apoi am incorporato-o in compozitia de mai sus. Am pus compozitia intr-o forma de silicon ( sau puteti sa o puneti intr-o forma de...

Desert tort Revedere

In Torturi la 2 Aug 2021

Mai intai am inceput cu tortuletul in forma Silikomart, necesita mai mult timp. Forma Silicomart, Magia Del Tempo :  1. Mouse de caise : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus gemul de caise, cele 3 galbenusuri si smantana, am omogenizat bine apoi am...

Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

In Prajituri la 2 Aug 2021

Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte. Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile...

Gem de caise ( varianta cu sirop)

In Dulceata / Gem la 1 Aug 2021

Mai intai am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am taiat in bucatele mai mici. Am avut grija sa elimin petele de pe coaja. Intr-o cratita mai mare am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a inceput sa se lege un sirop, nu foarte gros, apoi am adaugat caisele taiate. Am avut grija sa...

Afisate 241 - 270 din 1805 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai probleme în carieră? Ieși repede din ea și exploatează altceva. Sau pe altcineva.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]