Am zis sa impac si ''capra si varza''.....mie imi plac costitele, altora perisoarele....si am profitat ca inca mai am legume in solar si in gradina
Mai intai am pus la fiert costitele in apa cu un pic de sare. Din cand in cand am luat spuma formata. Cat timp au fiert costitele am pregatit legumele, le-am curatat si le-am taiat, in cubulete mici morcovul, pastarnacul, telina si ardeiul, ceapa uscata si cea verde am taiat-o marunt. Rosiile le-am curatat de coja si le-am dat pe razatoare. Apoi m-am apucat de perisoare, am taiat ceapa marunt am amestecat-o cu carnea tocata, am potrivit de sare si piper, am omogenizat amestecul apoi am format perisoarele. Cand costitele sau fiert am adaugat legumele, mai putin rosiile,am mai adaugat apa in oala si un pic de sare, am lasat sa fiarba cca 20 min dupa care am adaugat orezul. Cand orezul a fiert am turnat o cana cu apa rece sa stopez fierberea si am adaugat perisoarele. Cand au inceput sa se ridice la suprafata perisoarele am adaugat rosiile, am folosit cca 4 l apa, am lasat sa mai fiarba cca 20 min. La finat am acrit cu bulion de zarzare. Am luat oala de pe foc, am lasat sa se linisteasca cca 10 min, apoi am batut 2 galbenusuri si am tocat leustenul verde pe care l-am presarat deasupra.