Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI121
Retete / Peste

Pate de somon

In Somon la 7 Ian 2020

Pentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara. Tocam mararul si patrunjelul marunt. Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul tavii. Restul de somon, smantana, untul, mascarpone se pun in blender. Se maruntesc pana rezulta...

Plachie de crap

In Crap / Caras la 28 Noi 2019

Pestele spalat, sters se sareaza usor. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Faine se pune intr-o farfurie si se tavaleste pestele prin faina. Pune bucatile de peste in uleiul incins si prajeste-le pe toate partile. Scoate pestele pe servetele de hartie. Ceapa curatata de foile...

Macrou cu legume la cuptor

In Peste la 6 Aug 2019

Curata si spala legumele. Morcovul se taie rondele. Ardeiul taiat cubulete. Ciupercile taiate felii. Pestele se spala, eviscereaza si se taie capul. Lamaia se taie rondele. Se ia o bucata hartie de copt. Asezi jumatate din legume pe hartia de copt, deasupra pui pestele....

Sarmale cu peste

In Peste la 14 Dec 2018

Pentru inceput ne ocupam de varza. Desfacem varza foi, foi si-i scoatem cotorul. Portionam fiecare foaie, apoi le punem in apa rece. Evisceram macroul, il spalam bine, indepartam capul, coada si innotatoarele. Scoatem oasele macroului si-l tocam marunt. Scoatem carnea de pe spiarea...

Cotlet de ton la gratar

In Ton la 10 Dec 2016

Spală cotletul de ton și șterge-l cu șervețele absorbante. Condimentează cotletul si lasă-l la rece 3-4 ore. Pune grătarul la încins și adaugă peștele. Lasă la fript câte 8-10 minute pe fiecare parte. Servește-l cu garnitura dorită! Personal am servit cu...

Lapti pane

In Peste la 24 Oct 2016

Spală lapții și lasă-i pentru 15 minute în apă cu sare. Scurge apa, usucă lapții cu șervețele absorbante. Sărezi, piperezi și condimentezi lapții. Pune făina într-o farfurie în care să tăvălești lapții. După ce ai dat lapții prin făină îi...

Salata de cod afumat

In Peste la 1 Ian 2016

Peștele afumat curățat de oase se sfarmă în bucăți mici. Ceapa curățată, tăiată julien frecată cu sare se lasa 10 minute la macerat in oțet, după care se scurge oțetul. Castraveții se taie mărunt. Intr-un castron se amestecă peștele, ceapa, castraveții si maioneza. Se...

File de Tilapia în crustă de cartofi

In Peste la 6 Mai 2015

Cartofii se curăță, spală si se pun la fiert. Când au fiert îi facem un piure în care punem semințele de floarea soarelui și untul. Peștele spalat, uscat cu șervețele absorbante, se sărează, piperează și se trece prin făină. Îmbracă pestele...

Somon in crusta de mustar

In Somon la 21 Feb 2015

Bucata de somon spalata, uscata cu servetel absorbant, o condimentezi cu sare, piper, chilli. Unge somonul pe o parte cu mustar si pune-l pe grill sau tigaie cu piatra sau dyr cooker. Lasa 5 minute la copt . Unge cu mustar si partea de sus si intoarce astfel incat mustarul sa fie pe...

Somon cu sos de unt cu menta

In Somon la 6 Feb 2015

Somonul spalat si uscat cu servetele absorbante se pune la prajit intr-o tigaie cu interiorul de piatra. Lasa somonul 5-6 minute pe fiecare parte. Cat somonul sta la prajit ,prepara sosul. Intr-o tigaie mica pune untul la topit. Cand untul este topit,nu fiert,stinge focul. Lasa la...

Somon cu legume

In Somon la 20 Dec 2014

Legumele se spala ,se curata si se taie julien. Pestele spalat. Pune pestele pe fundul vasului,deasupra pune sita in care pui legumele. Peste legume se toarna apa fiarta in clocot si se acopera vasul. Se lasa 45 minute. Dupa ce a trecut timpul scoate sita cu legumele si lasa la...

Somon cu plante aromate

In Somon la 9 Noi 2014

Din plante,sare ,piper, zeama de la lamaie si ulei am facut o marinata. Am uns pestele cu aceasta marinata si l-am lasat intr-un castron circa 2 ore. L-am scos si l-am preparat in tigaia Dry-cooker cate 5 minute pe fiecare parte. Am servit cu cartof fiert.

Pastrav cu busuioc

In Pastrav la 31 Aug 2014

Pestele se eviscereaza,spala,sareaza si pipereaza. O tava se unge cu o lingura de ulei. Asezam pestele in tava. In interiorul lui punem cate o felie de lamaie si o crenguta de busuioc uscat. Turnam vinul si stoarce zeama de la lamaia ramasa. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade...

Pastrav en papillote

In Pastrav la 6 Aug 2014

Pastravul se  evisceraza,spala,sareaza si pipereaza. Legumele curatate ,spalate se taie julien. Se ia hartie de copt cate o folie pentru fiecare peste. Se aseaza un pat din legume,storcand putina zeama de lamaie in interiorul pestelui si putin rozmarin. Se infasura cat mai strans...

Salata cu peste

In Peste la 15 Iul 2014

Ceapa se curata,spala si taie julien. O punem intr-un castron si o frecam cu sare,apoi o spalam. Peste ceapa se pun pestele si maslinele. Adaugam zeama de la lamaie si amestecam Se serveste cu paine prajita.

Tabouleth cu pastrav

In Pastrav la 22 Apr 2014

Pastravul eviscerat , spalat, sarat se pune in tigaia dry cooker. Se prajeste pe fiecare parte . Rosiile,patrunjelul,ceapa se curata,spala si toaca marunt.Se pun intr-un bol ,se amesteca ,sareaza,pipereaza si se pune uleiul. Pe farfurie aranjam salata cu pestele si stropim cu zeama de la...

Pastrav la cuptor

In Pastrav la 13 Apr 2014

Se pregateste marinada intr-un castronel. Pestele eviscerat ,spalat se unge cu marinada si se lasa cateva ore. Luam o tava in care punem pestele si marinada in care a stat. Punem vinul si 200 ml. apa si dam tava la cuptorul incins pentru 20-30 minute. Scoatem pestele si-l servim simplu...

Somon marinat cu legume sote

In Somon la 28 Feb 2014

Otetul balsamic,condimentele pentru peste,busuiocul,menta,piperul si vinul se amesteca. Pestele spalat se pune intr-un si se toarna peste el marinata. Lasa la frigider o ora ,pentru a se intrepatrunde aromele. Dupa o ora pestele se pune la prajit in tigaia dry cooker cate 3-4 minute pe...

Biban cu gnocchi

In Peste la 26 Feb 2014

Pastele se curata,eviscereaza, spala ,usuca cu servetele absorbant. Se taie in doua pe lungime. Tigaia dry cooker se pune la incins. Punem pestele in tigaie ei-l lasam cate4-5 minute pe fiecare parte. Gnochii se pun la fiert in apa cu sare timp de 2 minute. Se  scot intr-o...

Macrou pe pat de ceapa

In Peste la 1 Feb 2014

Pestele se spala,eviscereaza ,taie capetele si cozile si speli bine interiorul. Ceapa rosie se curata,spala si taie rondele. Intr-un vas termorezistent si pune o lingura ulei de masline,se aseaza ceapa pe tot fundul vasului,adauga lingura de suc de rosii si vinul. Pune pestele...

Somon cu avocado

In Somon la 24 Noi 2013

Somonul pus la marinat pentr 1-2 ore in zeama de lamaie,sare si piper. Se scoate din vasul in care a fost marinat si se pune la prajit in tigaia Dry Cooker cate 5 minute pe fiecare parte. Avocado se curata de coaja si se toaca marunt. Punem avocado intr-un bol si turnam peste el putina...

Somon cu garnitura de cartofi cu rozmarin

In Somon la 15 Oct 2013

Sarea ,piperul si rozmarinul se amesteca. Se ia bucata de somon,se pudreaza cu acest amestec si se lasa cateva ore la frigider. Intr-o tigaie antiaderenta se pune pestele si 50 ml. vin. Se pune capacul ,lasandu-se la fiert cate 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi se adauga uleiul si se...

Medalion de somon cu sos gremolada

In Somon la 12 Oct 2013

Amesteca ingredientele pentru marinat pestele,unge pestele si pune-l intr-un vas acoperit pentru o ora. Intre timp ocupa-te de sosul gremolada. Patrunjelul se spala,se taie marunt. Usturoiul se curata si se spala. Rade lamaia,apoi stoarge zeama. Intr-un blender se amesteca toate...

Pasta de "Rizeafca"

In Peste la 3 Oct 2013

Pestele se spala,i se taie capul si se eviscereaza. Intr-o cratita de 1 l. se pune pestele si celelalte ingrediente. Se fierbe la foc iute pana incepe sa clocolteasca ,apoi la foc mic o ora si jumatate. Se lasa sa se raceasca ,se pune in blender si se mixeaza pana devine o pasta fina....

Caras la cuptor in sos de vin

In Crap / Caras la 28 Sep 2013

Carasul l-am cumparat curatat si eviscerat. Am spalat bine pestele, l-am crestat pe spate si l-am pus in tava L-am condimentat pe ambele parti. Am turnat vinul,cateva bucatele de lamaie si o rosie taiata rondele, L-am introdus in cuptorul incins la 170 grade pentru 30-40 de minute....

File de macrou pe pat de mamaliga

In Peste la 2 Iul 2013

Fileul de macrou se spala,se usuca bine cu un servetel absorbant si se pune in tigaia Dry Cooker.Lasa 3-4 minute pe fiecare parte. Intr-un ceaun punem apa cu sare la fiert. Cand da in clocot punem malaiul in ploaie. Mestecam sa nu se prinda. Este gata cand se desprinde de ceaun cu...

Medalion de somon in crusta de ierburi

In Somon la 31 Mai 2013

Intr-un castron se pun:pesmetul,patrunjelul tocat marunt,coaja de lamaie,sare,piper,ierburile  italiene,catelul de usturoi tocat marunt si uleiul de masline.Se amesteca bine. Medalionul de somon se spala,sareaza,pipereaza si se unge cu putin ulei de masline. Bucata de peste se da prin...

Dorada la cuptor pe sare

In Peste la 28 Apr 2013

Pestele se curata,eviscereaza si se spala. In tava aragazului se pune sarea si pestele peste sare.  Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 20 minute,dupa care se scoate tava si se intoarce pestele. Lasam in cuptor pentru inca 10-15 min. Se serveste cu mujdei sau cu salata...

File de peste pane cu garnitura de mazare

In Peste la 12 Apr 2013

Fileul de peste spalat,portionat se da prin faina si ou ,apoi se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.Peste se caoce foarte repede. Se scoate pe servetele absorbante,pentru a se scurge surplusul de ulei. Pentru garnitura de mazare: ceapa se curata, spala si se toaca marunt....

Ciorba cu biban de mare

In Peste la 4 Mar 2013

Legumele se curata,spala  si se toaca marunt. Intr-o oala de 4 l. punem apa la fiert. Cand clocoteste apa adugam legumele. Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga sucul de rosii. Dupa cateva clocote se adauga zeama de varza.Lasam la fiert pana dispare spuma si adaugam...

Afisate 1 - 30 din 49 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Esti fierbinte!Tu trebuie sa fii cauza incalzirii globale.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]