Pate de ficat aromat cu stafide

de adnia in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2014 | 3950 vizualizari

 

Pateul acesta a reprezentat o adevarata revelatie pentru familia mea, care l-a descoperit cu bucurie pe masa intr-o dimineata si care l-a apreciat enorm! Si pot sa va asigur si eu, care consum carne mai rar, ca a fost foarte gustos, cremos si incredibil de fin! Ca sa nu mai spun de aroma, care m-a cucerit de la prima degustare! Pentru noi e prima data cand am incercat reteta acestui pate, dar cu siguranta vom mai reveni la el, se prepara foarte usor si rapid, iar rezultatul este unul deosebit, mai ales cand se anunta musafirii pe neasteptate, sau timpul vostru de gatit este extrem de limitat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g ficat de pui
  • 75 g stafide
  • sare neiodata, dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline presat la rece
  • 1 praf scortisoara
  • 1 praf nucsoara
  • 1 praf anason stelat
  • putin vin alb sec
  • 1 picatura ulei esential de busuioc (sau putin busuioc uscat)
  • 1 cubulet unt
  • putin ulei pentru uns formele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat aromat cu stafide:

 

Mod de preparare:

1. Se pun stafidele la hidratat in vin.Din acestea, se vor folosi in reteta doar 30 g, restul se opresc pentru decor.Vinul ramas in urma deshidratarii stafidelor se pastreaza.
2. Se spala ficatul de pui, se scurge si pune inctr-o craticioara pe foc, impreuna cu uleiul si se inabusa. Se tine pe foc cca 15 minute, pana se inmoaie bine.
3. Se lasa ficatul sa sa recoreasca, dupa care se aseaza in blender, impreuna cu celelalte ingrediente, inclusiv putin din vinul ramas de la stafide, atat cat e nevoie ca blenderul sa mixeze bine pasta (eu am avut nevoie de 3 linguri de vin) .
4. Se mixeaza foarte bine pateul, pana se obtine o pasta extrem de fina (cca 1 minut).
5. Se ung formele cu putin ulei si se umplu cu pateul caldut.
6. Se dau la rece.
7. In momentul servirii, pateul se scoate usor din forme si se decoreaza cu restul de stafide hidratate in vin (eu am decorat cu stafide simple…pentru ca cele hidratate disparusera:))

Pofta buna!

 

P.S. idee preluata din Good Food.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat aromat cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Rocsi 1

14.01.2014, 10:54

Arata super

Pushaa 1

14.01.2014, 15:07

mihaelar63 1

12.03.2019, 22:48

La multi ani !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat cu vin de Porto și pastă de ceapă roșie