Somon cu garnitura de cartofi cu rozmarin

de Bunica in Somon, 15 Oct 2013 | 5962 vizualizari

 

Un preparat foaaaaaaaaaaarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • o bucata somon
  • 1 vf. cutit de sare
  • 1 vf. cutir piper
  • 1/2lingurita condimente pentru peste
  • 50 ml. vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 cartofi
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 ml. apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu garnitura de cartofi cu rozmarin:

Sarea ,piperul si rozmarinul se amesteca.

Se ia bucata de somon,se pudreaza cu acest amestec si se lasa cateva ore la frigider.

Intr-o tigaie antiaderenta se pune pestele si 50 ml. vin.

Se pune capacul ,lasandu-se la fiert cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Apoi se adauga uleiul si se mai lasa 2-3 min. fara capac, pe fiecare parte pentru a se rumeni frumos.

Cartofii se curata,spala si se taie in felii mai groase.

Se pun intr-un vas yena,condimentam ,adaugam uleiul, apa si introducem la cuptor  pentru  a se rumeni frumos.

Somonul se serveste alaturi de cartofi si un pahar cu vin alb,cine doreste.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pune condimentele agreate de fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu garnitura de cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu piure de pastârnac