Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete / Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu bere la cuptor cu garnitura de cus-cus

In Pui la 12 Mar 2013

Pulpele de pui fara os se spala,depieliteaza si se sterg cu prosop absorbant. Le-am asezonat cu baza Mirodenia ,ierburi italiene,praf de usturoi si le-am lasat putin sa se intreparunda aromele.  Intr-un vas de ceramica am pus cei 3 catei de usturoi taiati in doua,pulpele pe care le-am...

Pui cu smantana si castraveti by Ancuta

In Pui la 25 Feb 2013

Intai am pus copanele la fiert. Ceapa taiata julien se pune la calit impreuna cu 2 linguri ulei de masline si 2 linguri supa de pui. Ciupercile se spala,se taie in bucati mai mari si adauga peste ceapa.Se calesc impreuna timp de 10 minute. Vinul se adauga si se lasa la fiert inca 10...

Copanele cu sos picant

In Pui la 23 Feb 2013

Copanele se spala,se curata si se aseaza in tava. Intr-un castron se pregateste sosul din toate celelalte ingrediente,astfel incat sa fie bine incorporate. Se toarna sosul peste copanele si se da la cuptorul incins la 175 grade pentru 45-50 minute. Se serveste cald, cu garnitura de piure...

Pulpe de pui cu legume

In Pui la 7 Feb 2013

Pulpele se spala si se condimenteaza dupa gust(eu am folosit condimente Kotanyi). Legumele spalate,sterse,taiate julien si cateva buchetele de brocoli si pun in tigaia incinsa, se pune capacul si se lasa la foc potrivit pentru 15-20 minute. Dupa 10 minute carnea se intoarce. A fost...

Cap de piept cu verdeturi italiene

In Porc la 31 Ian 2013

Bucata de piept de porc sapalata,portionata este pudrata ,pe ambele parti,cu chili,piper,praf de usturoi si verdeturi italiene. Toate bucatile sunt puse intr-un castron,acoperite cu folie alimentara si lasate in frigider pana dimineata. Dimineata le-am scos si le-am pus in tava.Peste ele am...

Mancare de pui cu castraveti

In Pui la 8 Ian 2013

Pentru inceput taiem castravetii rondele si ii punem la fiert intr-o craticioara sau ibric.Sunt lasati sa fiarba pana dau 2-3  clocote. Apa in care au fiert se scurge. Pulpele de pui le punem la fiert cu sare. Cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa taiata marunt.(eu am...

Pulpa de curcan la tava

In Curcan la 23 Sep 2012

Pulpa de curcan se spala si se aseaza intr-o tava putin mai mare decat ea. Toate condimentele folosite(oregano,busuioc,scortisoara,sarea si piperul ) se amesteca impreuna cu sucul de rosii,uleiul,,vinul si apa si se toarna peste carne. Se baga in cuptorul incins in prealabil si se tine pana...

Varza calita cu cap de piept

In Porc la 1 Sep 2012

Intr-o cratita am pus varza tocata si am amestecat-o cu slanina afumata taiata bucatele mici,sucul de rosii,mararul,foile de dafin si piperul. Deasupra am asezat bucatile de cap de piept si am bagat la cuptor. Am lasat pana s-a rumenit carnea si s-a fiert varza. Se consuma calda cu mamaliguta...

Rasol alb de manzat pe pat de dovlecei

In Vita la 29 Iul 2012

    Am feliat rasolul in 4 bucati. L-am pus rasolul in lapte pentru 30min. Intre timp am taiat dovlecelul cuburi. Am pregatit o marinada din:ulei de masline, sare , piper, rozmarin si 3 catei de usturoi zdrobiti. Rasolul alb l-am scos din lapte si l-am pus in marinada...

Reteta de musaca de cartofi cu carne de pui, cu cartofi taiati rondele

In Pui la 28 Mar 2012

Preparare Reteta de musaca de cartofi cu carne de pui, cu cartofi taiati rondele Cartofii se spala si se pun la fiert.Cand s-au fiert ii curatam de coaja si-i taiem rondele. Ceapa se caleste 3-4 min. intr-o tigaie in care a fost pus ulei. Peste ceapa se adauga carnea tocata si se mai tine...

Rata pe varza

In Rata la 22 Mar 2012

Rata a fost curatata si spalata. Varza taiata fideluta am amestecat-o cu mararul tocat, cimbru, piperul, sucul de rosii si foile de dafin. Un sfert din cantitatea de varza am pus-o in vas, peste ea am pus rata pe care am acoperit-o cu varza care a ramas. Am pus apa, am acoperit vasul si...

Coaste de porc cu rozmarin

In Porc la 17 Mar 2012

Coastele se spala, se sterg cu prosop absorbant si se aseaza in tava. Se stropesc cu ulei cu rozmarin, se sareaza si pipereaza ,se pune foaia de dafin, vinul si se dau la cuptor pana se rumenesc.  Cand sunt rumenite se scoate tava din cuptor si se intorc , pentru a se rumeni pe ambele...

Mancare de mazare cu pui

In Pui la 7 Dec 2011

Pulpele de pui se spala, portioneaza si se pun la fiert. Dupa ce au dat un clocat si a aparut spuma ,se varsa apa si se spala carnea. Se lasa la fiert pana incepe sa se desprinda usor carnea de os. Cand carnea incepe sa se desprinda de pe os ,se adauga ceapa tocata marunt si mazarea ....

Piept de curcan umplut

In Curcan la 28 Aug 2011

Pieptul de curcan se feliaza si se condimenteaza. Ardeiul, baconul, cascavalul se taie fasii. Pe fiecare bucata de piept de curcan se pun alternativ cate 1-2 fasii de cascaval, ardei, bacon, apoi se acopera cu o parte tot din carne. Se bat ouale cu putina sare. Se da carne prin faina,...

Musaca de vinete si telina

In Mancaruri cu carne la 5 Aug 2011

Iata cum se prepara aceasta reteta de Musca de vinete si telina  Se toaca ceapa si se caleste in ulei de masline, apoi se adauga carnea tocata. Cand carnea si-a schimbat culoarea se ia de pe foc, se condimenteaza si i se adauga patrunjelul tocat( jumatate din legatura de...

Papoutsakis

In Vita la 5 Aug 2011

Carnea de vita se spala si se toaca sau se cumpara tocata( cum am cumparat-o eu). Toate legumele se toaca marunt si se calesc in ulei de masline. Cand ceapa este sticloasa, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.se condimenteaza dupa gust Se pune amestecul intr-o...

Creier pane

In Porc la 3 Aug 2011

Se lasa creierul intr-un castron cu apa rece 20-30 minute pentru ase curata de sange. Se pune o cratita cu apa la fiert si cand clocoteste se adauga putina sare si creierul. Se lasa pe foc 10 minute , apoi se varsa intr-o strecuratoare si se lasa la scurs si racit. Cand este rece, se taie in...

Limba cu masline

In Porc la 11 Iun 2011

Cele 4 bucati de limba se spala , se curata de grasime si se pun la fiert. Cand furculita intra usor in carne , inseamna ca este fiarta. Se scoate din cratita si se curata de partea alba si aspra. Se lasa sa se raceasca, se taie pe latime ( bucatile sa fie de 1,5 cm grosime).Apa in care a fiert...

Tocana haiduceasca

In Pui la 24 Sep 2010

Cureti ceapa, o toci si o calesti usor impreuna cu carnea de vita taiata cubulete, pana se rumeneste usor. Se adauga apa calda(200 ml.) si lasi sa se inabuse putin. Tai ardeiul fideluta, iar rosiile cubulete. Le pui peste carne, dupa care torni sucul de rosii si vinul. Condimentezi dupa...

Chiftelute de curcan

In Curcan la 24 Ian 2010

Se spala carnea, se toaca impreuna cu ceapa si  usturoiul. Mararul se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele: carnea, ouale, ceapa,usturoiul,mararul si cartofii fierti si dati pe razatoare. Se condimenteaza dupa gust. Se fac chiftelutele dupa dorinta fiecaruia (mai mari sau mai...

Perisoare de curcan cu marar

In Curcan la 3 Oct 2009

Carnea de curcan tocata se amesteca imreuna cu: ceapa, morcovul, rad. de patrunjel si condimentele ( sare, piper, cimbru, 1 lingura de ulei,1 lingurita de pasta de rosii, jumatate legatura de marar tocat marunt). Se fac perisoare, se dau prin marar si se pun intr-un vas termo rezistent. Se...

Mancare de fasole verde cu pulpa de manzat

In Vita la 24 Sep 2009

Se spala carnea , se portioneaza si se pune la fiert in apa clocotita. Dupa ce a dat 2-3 clocote se varsa apa , se spala carnea si se pune iar la fiert. Cand carnea este fiarta pe jumatate se adauga ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat se pune fasolea ,care a fost fiarta separat si sucul...

Piept de gasca, cu masline si lamaie

In Mancaruri cu carne la 21 Sep 2009

Se spala pieptul de gasca si se portioneaza. Intr-o cratita de 3l. se pune 1-2l. apa (depinde de cat este de cruda gasca) si carnea de gasca. Se fierbe la foc potrivit, luand spuma care se formeaza. Eu la orice carne dupa ce a dat in fiert arunc prima apa, spal carnea si o pun iar la fiert....

Dovlecei umpluti

In Mancaruri cu carne la 10 Iul 2009

Se curata dovleceii, se spala si se scoate miezul. Se toaca,carnea de porc si vita in amestec. Se spala orezul ,se toaca ceapa marunt,se toaca mararul. Toate acestea se amestca impreuna cu sare , piper, cimbru.Se umple dovleceii, li se pun capace de rosii si se aseaza in cratita. daca mai...

Tocanita de rosii cu pipotele de pui

In Pui la 4 Iul 2009

Se spala pipotelele si se pun la fiert. Se spumuiesc din cand in cand.Dupa 30 min. se adauga ceapa taiata solzisori .Se lasa la fiert inca 10 minute si se adauga rosiile taiate cubulete pasta de tomate, foaia de dafin si uleiul.sarea,piperul, dupa gust. Se da la cuptor pentru o ora-1ora si un...

Gulas de la Borsa

In Vita la 27 Iun 2009

Se pune untura la incins intr-un ceaun.Cand untura este incinsa se adauga ceapa ,tocata marunt, ardeiul pana se inmoaie usor.Se adauga apoi carnea de vita taiata in cuburi si se caleste in continuare .Apoi se adauga 2-3 linguri de pasta de gulas dulce,1-2 linguri de pasta de gulas iute,2 catei de...

Friptura de pui cu oua

In Pui la 24 Mai 2009

Se spala puiul bine ,se portioneaza si se aseaza in tava.Se adauga sarea,piperul, busuiocul,usturoiul,uleiul,bulionul si apa. Se da la cuptor pana cand se fierbe carnea. Cand puiul este aproape gata se scoate tava , se sparg oualele si se pun printre bucatile de pui. Se mai lasa in cuptorul...

Varza noua calita cu marar si ciolan

In Porc la 16 Mai 2009

Ciolanul afumat se spala bine, se lasa 30 de minute in apa calduta pentru a se curata de fum bine. Se taie varza fideluta si se freaca bine cu sare. Ardeiul gras se taie cubulete si se inabusa in uleiul de masline, apoi se adauga varza si se caleste bine in continuare. Cind s-a inmuiat bine...

Ceafă de porc la cuptor

In Porc la 9 Apr 2009

1kg. ceafa de porc se presara cu piper, cimbru si se infasoara cu felii de sunca foarte subtiri, se unge cu mustar, apoi se infasoara cu foi de varza murata. Se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptor. Se lasa in cuptor pina foile de varza devin maronii. Se incearca daca este coapta cu o...

Varză călită cu cîrnaţi

In Porc la 9 Apr 2009

O varza acra de marime medie se desface foi si se spala pentru a fi curatata astfel de sare. Se taie fideluta si se adauga ulei, piper boabe, cimbru, o foaie de dafin si bulion. Apoi se pune in vas, deasupra se aseaza cirnatii, care se acopera cu un strat subtire de varza pt a nu se arde. Se da...

Afisate 61 - 90 din 91 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]