Piept de gasca, cu masline si lamaie

de Bunica in Mancaruri cu carne, 21 Sep 2009 | 12441 vizualizari

 

O mancarica agreata de toata familia.

 

INGREDIENTE

  • un piept de gasca
  • 200 g.masline
  • 2 cepe
  • 1/2 lamaie curatata de coaja
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 rosii sau 2oog. suc de rosii
  • 4 linguri de ulei de masline
  •  foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de gasca, cu masline si lamaie:

Se spala pieptul de gasca si se portioneaza. Intr-o cratita de 3l. se pune 1-2l. apa (depinde de cat este de cruda gasca) si carnea de gasca.

Se fierbe la foc potrivit, luand spuma care se formeaza. Eu la orice carne dupa ce a dat in fiert arunc prima apa, spal carnea si o pun iar la fiert.

Cand  carnea   este aproape fiarta se adauga ceapa taiata julien .

Cand ceapa s-a inmuiat se adauga rosiile rase, sarea, uleiul si foaia de dafin. Se lasa sa dea cateva clocote , se pune o lingurita de zahar si maslinele (care au fost fierte in prealabil). La sfarsit se adauga o jumatate  de lamaie taiata felii.

l

 

TIPS-URI

1

Pentru cei are care doresc, carnea se poate praji.

2

La sos se poate pune o lingurita de faina. pentru cei care vor sosul mai legat.

3

Eu pun pentru fiecare portie o lingura de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca, cu masline si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare in sos de rosii cu cartofi la cuptor cu masline si marar