Cozonac trandafir cu mere

de Merisor in Prajituri, 28 Aug 2014 | 9308 vizualizari

 

Din seria preparatelor la multicooker, foarte reusit a fost acest cozonacel cu umplutura de mere!
Am facut doi astfel de cozonaci, unul l-am dat mamei soacre, iar celalalt s-a mancat imediat, cald.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat(2 cozonaci)

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lin gurite esenta de lamaie
  • 20 gr drojdie
  • cca. 400 gr faina

Pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri gris
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac trandafir cu mere:

Pregatim mai intai umplutura.

Merele curatate de cotoare le dam pe razatoare cu coaja cu tot.

Le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si amestecam in ele pana isi schimba culoarea si se formeaza sirop.

Ridicam vasul de pe foc, adaugam peste mere, scortisoara, zaharul vanilat si grisul si dam vasul la rece pana pregatim aluatul.

Pentru aluat, frecam drojdia cu o lingura de zahar si o diluam cu 100 ml lapte caldut.

Adaugam si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul, lasand astfel maiaua rezultata sa-si dubleze volumul.

Spargem ouale intr-un bol, adaugam peste ele zaharul si putina sare si le mixam pana devin spumoase, apoi adaugam uleiul, coaja si esenta de lamaie si maiaua crescuta si incepem sa incorporam faina si restul de lapte caldut.

Framantam un aluat nu prea tare, dar nelipicios pe care il acoperim si il lasam la crescut 15 minute.

Impartim aluatul in doua si la fel compozitia de mere.

Intindem prima parte de aluat cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie de grosimea degetului mic.

Peste foaie intindem jumatate din compozitia de mere si rulam foaia.

Taiem rotocoale de cca 2 cm pe care le asezam in vasul multicookerului, uns in prealabil cu putin ulei.

Punem vasul in aparat si il mai lasam asa cam 10 minute pentru a-si mai mari volumul, aluatul.

Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul BAKE pentru 45 minute la 150 de grade.

Cu 15 minute inainte de expirarea timpului am intors cozonacul pe partea cealalta pentru o rumenire si o coacere uniforma.

Procedam in acelasi mod si cu al doilea cozonac.

Foarte bun a iesit, putin dulce aluatul, iar umplutura putin acrisoara.

 Nu am apucat sa il portionez frumos, deoarece pofta a fost foarte mare si s-a rupt in rotocoale.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa - Philips multicooker