publicat la 17.04.2023
publicat la 11.02.2022
publicat la 09.02.2022
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Cosulete aperitiv
Pentru inceput se pregateste aluatul: intr-un vas se pune untul rece de la frigider si se amesteca cu putina faina si sare. Se pune oul si restul de faina si se framanta un aluat potrivit, care se da la frigider pana in momentul folosirii. Intr-un vas se pune ricotta si se mixeaza cu branza...
Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata
Tiramisu reţetă originală Punem o oala cu apa pe aragaz,intr-un vas punem ouale (cat mai proaspete posibil) si zaharul si incepem sa le mixam ,cand apa se incalzeste punem vasul pe oala si continuam sa le mixam pentru cel putin 10 minute pe baie de aburi. Intr-un alt vas punem...
Carne de porc cu curry.
Punem o tigaie la foc cu ulei,curatam si tocam ceapa ,o punem la calit in tigaie,cu o lingura de apa (vin).Pe fiecare bucata de carne intindem cate putin mustar,dupa care punem in tigaie si prajim pe ambele parti,potrivim de sare si piper adaugam curry si un pic de apa ,acoperim cu un capac si...
Muffin
Pentru inceput se pun ouale cu zaharul si uleiul intr-un vas ,se mixeaza pentru 10-15 minute ,pana isi schimba culoarea si devin spumoase ,se adauga iaurtul si se amesteca cu o lingura de jos in sus dupa care se pune faina si praful de copt si se amesteca din nou pana obtinem o compozitie...
Gogosi ''aromate''
Pentru inceput se pune intr-un vas faina cu zaharul, sarea si aromele. Intr-un pahar cu apa calda (200 ml) se dizolva drojdia, se toarna peste faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dupa care se pune pe o masa si se adauga uleiul. Se termina de framantat si se acopera cu un prosop, se...
Orez in suc de rosii
Pentru inceput se pune o oala cu apa sarata la foc,se adauga orezul si se lasa la fiert un sfert de ora. Intre timp se pune o tigaie pe foc cu ulei de masline si cand se incalzeste se puna usturoiul se prajeste pe ambele parti si se scoate,se toaca ceapa si morcovul(se pot mixca in...
Desert simplu la pahar 2...
Se pune laptele pe foc cu ciocolata si caramelele,pana incepe sa fiarba si sa topesc.Intr-un vas se amesteca cacaoa cu faiana si zaharul in putin lapte pana devine cremoasa .Cu un plolonic se ia un pic de lapte cald si se toarna peste in vas se amesteca bine si se pune totul in oala,...
Paste la cuptor
Pentru inceput se pune o oala cu apa si sare pe foc ,cand da in clocot punem pasta si o lasam la fiert 10 minute. Intr-un vas se amesteca ricotta cu branza feta ,parmezanul ras si oul,se potriveste de sare si piper dupa care se adauga pastele fierte si se amesteca totul bine.Se pune intr-o...
Fasole cu sunca afumata
Se curata ceapa si se toaca marunt,se pune intr-o tigaie pe foc cu un pic de ulei,se pune sunca taiata bucati si se lasa la foc potrivit pentru 1-2 minute ,amestecand din cand in cand.Se pune sucul de rosii si fasolea se adauga un pic de apa.Se lasa la foc potrivit acoperit cu un capac pentru 10...
Tort cu ciocolata
Pentru inceput am pus ouale cu zaharul intr-un vas si le-am mixat pentru cel putin 15 minute pana au deveni spuma. Am pus faina si praful de copt, esenta de rom si am amestecat usor de jos in sus pana compozitia a devenit omogena. Am pregatit o tava rotunda, am pus hartie de copt si am turnat...
Salata cu de toate
Pentru inceput se curata cartofii si morcovii si se pun la fiert pentru 20 de minute.Dupa ce se racesc se taie cuburi ,impreuna cu castravetii in otet.Se pun intr-un vas si se amesteca cu mazare ,mustar si maioneza,se potriveste de sare si se da la rece. Pofta buna!!
Supa cu tortellini ( tortellini nel brodo)..
Curatam cartofii si morcovii si ii taiem cuburi ,curatam si ceapa si o taiem in doua.Punem o oala pe foc cu ulei si punem legumele ,adaugam si apa ,delicat si lasam la fiert pentru 20 de minute. Intr-o oala separat punem apa cu sare si lasam sa fiarba ,cand da in clocot punem tortellini si ii...
Gogosi cu iaurt
Intr-un vas punem faina ,sarea si zaharul ,amestecam cu o lingura dupa care punem oul si iaurtul ,intr-un pahar punem apa calda si drojdia ,dizolvam pine si turnam in vas ,amestecam si incepem sa framantam ,dupa care punem ulei si il terminam de framantat ,il acoperim si il lasam pentru 20-30 de...
Aripioare de pui in sos
Curatam si tocam ceapa ,o punem intr-o tigaie si cu un pic de ulei o calim,adaugam aripile de pui,le coacem pe ambele parti pentru 2 minute, dupa care punem vinul si asteptam sa se evapore.Adaugam ardeiul taiat fasii ,maslinele si sucul,acoperim cu capac si lasam la foc potrivit.Dupa 10 minute...
Placinta cu mere
Pentru inceput curatam merele si le dam prin razatoare dupa care le punem intr-o oala si le calim cu zahar,unt ,scortisoara si cuisoare pentru 15 minute la foc potrivit. Intre timp pregatim aluatul,punem untul rece intr-un vas si adaugam si zaharul ,amestecam si punem si ouale si faina...
Cornuri sarate..
Intindem foaia,o taiem in 8 parti,pe fiecare parte punem sunca presata si branza feta,punem si cate o maslina taiata ,rulam ca sa dam forma de corn.Le asezam in tava si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 °. Se servesc reci ,pofta buna !!!
Cartofi la cuptor
Curatam cartofii si ii taiem in 4 sau 6 ,ii punem intr-un vas cu apa pentru 20 de minute(puteti sa ii lasati si mai mul,devin mai crocanti).Dupa care ii scoatem din apa si punem condimentele ,uleiul si usturoiul taiat in felii , ii amestecam bine (eu ii pun intr-o punga de plastic ) ,ii...
Cartofi la tigaie by Adele
Pentru inceput curatam cartofii si morcovul, ii taiem felii ,ii spalam si ii punem in tigaie ,pe foc cu un pic de ulei si cateva linguri de apa,acoperim cu un capac si lasam pentru 5-6 minute,dupa care adaugam mazarea (daca este congelata o puneti la inceput) si mai lasam cateva minute(2-3).Cand...
Panna cotta cu cafea
Pentru inceput punem gelatina la inmuiat in apa rece. Dupa care punem frisca ,cu zaharul ,esenta de vanilie si cafeaua intr-o oala,o punem la foc potrivit si asteptam sa fiarba,cand incepe sa fiarba dam de pe foc si punem gelatina pe care am stors-o bine de apa,punem vasul din nou pe foc si...
Prajitura cu prune si iaurt grecesc
Pentru inceput spalam bine prunele,le taiem si le amestecam cu o lingura de zahar si scortisoara(un varf de lingurita). Intru-n vas separam galbenusurile de albusuri,dupa care mixam bine albusurile si le lasam deoparte.Peste galbenusuri punem zaharul si incepem sa le mixam ,adaugam trepatat si...
Gnocchetti in sos alb
Pentru inceput punem o oala cu apa la foc,si lasam sa fiarba ,cand da in clocot punem sare si punem gnocchetti.(5-6 minute) Intre timp punem o tigaie pe foc,adaugam untul si il lasam sa se topoeasca,dupa care adaugam smantana si branza topita ,lasam la foc mic,pana se formeaza un sos cremos...
Mini tarte cu mere si piersici caramelizate
Pentru inceput pregatim aluatul, punem untul rece de la frigider intr-un vas,adaugam zaharul si incepem sal modelam ,punem ouale ,un pic de sare si faina si incepem sa framantam aluatul,pe care il punem la frigider. Pentru mere : le curatam si le taiem felii,le punem la foc cu zahar...
Paste "alla puttanesca"
Pentru inceput punem o oala cu multa apa la foc ,adaugam si sare ,cand incepe sa fiarba adaugam pasta si lasam pentru 10 minute(sau cat scrie pe punga). Intr-o tigaie punem uleiul si catelul de usturoi,cand se rumeneste il scoatem si punem cubuletele de pancetta ,le prajim pentru un minut...
Panna Cotta
Pentru inceput puneti gelatina la inmuiat in apa rece,dupa care puneti frisca intr-o oala ,adaugati vanlia si zaharul si incalziti la foc mic fara a fierbe,scoateti gelatina din apa,care se va inmuia ,o strangeti bine in mana si o adaugati in oala ,amestecati bine pana se dizolva.In...
Carnaciori de porc in sos de rosii
Punem o tigaie pe foc cu ulei si usturoiul intreg ,pe care il prajim usor pe ambele parti dupa care il scoatem,punem si carnatii si ii sigiliam pe ambele parti ,dupa care turnam vinul si lasam sa fiarba pana se evapora ,adaugam sucul de rosii potrivim de sare si piper ,acoperim cu un capac si...
''Tort cu ciocolata by Adele''
Blatul: Separam ouale, batem albusurile spuma si le lasam deoparte, dupa care mixam galbenusurile cu zaharul pana devin spumose si isi schimba culoarea, adaugam dulceata si esenta de rom dupa care continuam sa amestecam. Punem faina,praful de copt si amestecam bine. Adaugam...
Paste cu cremă de năut..
Pentru inceput punem o oala cu apa pe foc, adaugam si sare si lasam se fiarba. Cand da in clocot punem pasta pentru 10 minute la fiert. Intre timp punem năutul intr-un vas si il mixam pana devine cremos. Punem o tigaie pe foc, adaugam uleiul si catelul de usturoi intreg pe care il prajim...
''Girelli'' de pizza si pizzette.
Pregatim aluatul: intr-un vas punem faina cu sare, intr-un pahar punem drojdia si zaharul si turnam apa calda peste, amestecam pana se dizolva bine.Turnam peste faina si framantam un aluat potrivit de moale dupa care punem si uleiul, il mai lucram cateva minute si il lasam sa creasca cel...
Tarta rapida cu legume
Punem o tigaie pe foc cu o lingura de ulei , tocam ceapa ,o punem la calit la foc mic.Dupa care spalam si taiem ardelul si zucchinul (dupa placere) le adaugam peste ceapa si punem si 1-2 linguri de apa impreuna cu delicatul .Le coacem cateva minute (4-5) si le lasam la racit. Asezam aluatul in...
Cubulete de curcan in sos alb cu garnitura de zucchini
Taiem ceapa cat mai marunt si o punem pe foc intr-o tigaie cu un pic de ulei sa se caleasca,nu prea mult ,o lasam la foc mic. Spalam zucchini si ii taiem rondele destul de mari ,ii punem peste ceapa si ii lasam la foc potrivit cu un pic de apa pentru cateva minute (7-8 minute). Potrivim de...