Pregatim aluatul: intr-un vas punem faina cu sare, intr-un pahar punem drojdia si zaharul si turnam apa calda peste, amestecam pana se dizolva bine.Turnam peste faina si framantam un aluat potrivit de moale dupa care punem si uleiul, il mai lucram cateva minute si il lasam sa creasca cel putin o ora.
Dupa ce a crescut il impartim in doua :
Din prima parte formam o foaie destul de groasa ca sa nu se rupa, punem cateva linguri de suc de rosii pe care il intindem bine, adaugam maslinele si ricotta . Rulam bine,stand atenti sa inchidem bine la capete. Taiem cu un cutit bucati de 2-3 cm fiecare si le intoarcem usor pe partea cu umplutura, le asezam in tava.
Dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 200° pana se rumenesc.
Din cealalta parte de aluat formam cate o bila potrivita (nu prea mare) pe care o intindem in maini si o asezam direct in tava ,continuam pana se termina aluatul dupa care punem sucul de rosii si maslinele pe fiecare dintre ele.
Dam la cuptor 20 de minute la 200°.
Pofta buna !!
1
Se poate folosi orice tip de umplutura dorita.(ciuperci, mezeluri, ardei etc.)