Tort cu ciocolata

de Adele in Torturi, 12 Sep 2014 | 5763 vizualizari

 

In primul rand vreau sa precizez ca am facut blatul dupa minunata reteta a Claudiei (Diaconta) http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-pandispan-64674.html...
Acest tort l-am pregatit pentru pitica mea Maria Giulia care astazi isi serbeaza onomastica (Sf. Maria la catolici).
Am avut mici robleme si nu e atat de resuit pe cat mi-am dorit :(...oricum gustul conteaza :D...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua.
  • 120 gr zahar.
  • 120 gr faina.
  • 5 gr praf de copt.
  • 1 esenta de rom.
  • Crema :
  • 250 gr mascarpone.
  • ciocolata 200 gr.
  • Sirop:
  • 3 lingur zahar.
  • 1 esenta rom.
  • Decor biscuiti cu ciocolata si jeleu de capsuni.
  • Ciocolata.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Pentru inceput am pus ouale cu zaharul intr-un vas si le-am mixat pentru cel putin 15 minute pana au deveni spuma. Am pus faina si praful de copt, esenta de rom si am amestecat usor de jos in sus pana compozitia a devenit omogena. Am pregatit o tava rotunda, am pus hartie de copt si am turnat compozitia, am bagat-o la cuptor, deja incalzit la 180°, pentru 20-25 de minute, fara ca sa deschid usa in timpul cuptorului.

Intre timp am pregatit crema: am pus pe baie de abur la topit ciocolata, dupa care intr-un vas am pus mascarponele si am mixat bine pana a devenit cremos, am turnat ciocolata racita si am continuat sa amestec. Crema am lasat-o la frigider pana la momentul folosirii.

Am pregatit siropul cu apa, zahar si esenta de rom.

Blatul bine racit l-am taiat in doua, am asezat o parte pe platou si l-am insiropat, am pus crema si cealalta parte de blat, am insiropat bine si am invelit in crema si decorat cu biscuitii.

TIPS-URI

1

Crema mi-a iesit prea moale ,am facut greseala sa pun ciocolata calda.Am lasat-o la frigider mai mult si si-a revenit .

2

Am vrut sa folosesc si frisca dar nu mi s-a batut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si crema